13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας του ΠΝ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί και αξιολογεί την ανάπτυξη πειραματικών τεχνολογιών που αφορούν σε μη επανδρωμένα σκάφη επιφάνειας συνεκτιμώντας τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις. Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις για την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού έχουν καθορισθεί μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μη επανδρωμένα πλοία συνοδά στολίσκων του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Αιγαίο».

«Παράλληλα, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές, για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των συγκεκριμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.

«Περαιτέρω αποδέσμευση στοιχείων μέσω της παρούσας διαδικασίας δεν είναι δυνατή», πρόσθεσε, «καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του “απορρήτου”, διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό