18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εξελέγη αντιπρόεδρος η Ιωάννα Προκοπίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιωάννα Προκοπίου εξελέγη αντιπρόεδρος του Baltic and International Maritime Council (BIMCO). Από την θέση της αντιπρόεδρου του παγκόσμιου ναυτιλιακού Οργανισμού BIMCO,  θα υπηρετεί τα επόμενα δύο χρόνια, τα συμφέροντα της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας η Ιωάννα Προκοπίου, μετά την «ψήφο» εμπιστοσύνης που έλαβε από τους συναδέλφους της.

Αποτελεί μια ακόμα απτή απόδειξη της δυναμικής της ελληνικής ναυτιλίας, που παραδοσιακά έχει στελέχη της στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια των διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών, αλλά παράλληλα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της γυναίκας στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Υπενθυμίζεται ότι η Μελίνα Τραυλού είναι η πρώτη πρόεδρος στην ιστορία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η  Έλπη Πετράκη πρόεδρος της WISTA International, η Σεμιράμις Παληού πρώτη πρόεδρος στην HELMEPA και η Ελένη Πολυχρονοπούλου αντιπρόεδρος της Sea Europe.

Η κα. Προκοπίου, κόρη του εμβληματικού εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 2003 σε διάφορα τμήματα της Dynacom Tankers Management και της Dynagas Ltd, του οικογενειακού ομίλου. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε επικεφαλής των τμημάτων S&P and Projects των εταιρειών αυτών. Σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Sea Traders και ιδρύτρια της Prominence Maritime S.A

Η Ιωάννα Προκοπίου αποτελεί ένα από τα επιφανέστερα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, καθώς συμμετέχει σε καίριες θέσεις συλλογικής εκπροσώπησής της.  Από το 2021 διατελεί επίσης πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Απανθρακοποίησης του ιταλικού νηογνώμονα RINA, o οποίος θεσπίστηκε για να στηρίξει τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών CO2, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τον ΙΜΟ. Την προηγούμενη εβδομάδα δε έγινε μέλος της Ελληνικής Επιτροπής του Γαλλικού Νηογνώμονα.

Η Ιωάννα Προκοπίου διέγνωσε εγκαίρως τη βαρύνουσα σημασία της επαφής με τις μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις (NGOs) για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε στενές επαφές με αυτές και είναι σε συχνή επικοινωνία μαζί τους. Αυτό βοήθησε στην κατανόηση των θέσεων της ελληνικής ναυτιλίας και στη συναντίληψη σε καίρια θέματα που εκκρεμούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με καλά τεκμηριωμένο και καθαρό δημόσιο λόγο, η Ιωάννα Προκοπίου έχει αναδείξει επιτυχώς θέματα που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία με γνώμονα την «πράσινη» μετάβαση. Με την πολυδιάστατη και δυναμική δράση της σε διεθνείς επιτροπές και fora, έχει αναδείξει τη σημασία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

Συνεπικουρεί με τον ρόλο της, από το 2019, στη συμβουλευτική επιτροπή της ελληνικής φιλανθρωπικής οργάνωσης ΔΕΣΜΟΣ, ενώ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, που από το 2016 προσφέρει απλόχερα στην κοινωνία, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ελληνικής πλοιοκτησίας.

Για τις πρωτοβουλίες της αυτές και ειδικότερα για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας, της έχει απονεμηθεί και το Βραβείο Ευκράντη 2020.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό