28.6 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

«Εξαιρετικοί στο κολύμπι, γιατί φτιάξατε ομάδα μπάσκετ;»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προκλητικό εθνικιστικό πανό των Τούρκων με σαφή αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Προμηθέας Πατρών. 

Την επομένη της ήττας του στην Προύσα, με 87-76, από την Μπούρσασπορ στο πλαίσιο του EuroCup, ο Προμηθέας προχώρησε σε καταγγελία στη διοργανώτρια Αρχή για την ύπαρξη του εθνικιστικού πανό στις κερκίδες του τουρκικού γηπέδου, πριν το τζάμπολ του αγώνα. Το πανό έγραφε «Είστε εξαιρετικοί στο κολύμπι, γιατί φτιάξατε μία ομάδα μπάσκετ;».

Η ομάδα της Πάτρας ενημέρωσε σχετικά τους υπεύθυνους της Euroleague, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος, ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Μάλιστα, εθνικιστές Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν κάτω από το tweet της ανακοίνωσης της ΚΑΕ. 

Η ανακοίνωση του Προμηθέα Πατρών

«Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

»Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος, ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».

Ανακοίνωση για εθνικιστικό πανό των Τούρκων στην αναμέτρηση με την Μπούρσασπορ!Διαβάστε περισσότερα: https://t.co/R6FHAjmxK8#promitheaspatras #promitheasbc #ourpowerfulfamily pic.twitter.com/AqBhCetSFx

— Promitheas Patras BC (@promitheasbc) February 9, 2022

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό