17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Βαρυμπόμπη, ευχαριστώντας τις γυναίκες και τους άντρες του πυροσβεστικού σώματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, για να ενημερωθεί για την πορεία της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στην περιοχή. 

Όπως είπε, αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. «Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση», είπε χαρακτηριστικά.

«Κρατώ ως θετικό το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. «Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο  θα ξαναγίνει«, τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

«Έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα. Μετά θα ξεκινήσουν οι άνεμοι. Θα ζητήσω από όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη», είπε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό