22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαγόρασε το πρώτο gaming studio και επεκτείνει τα games σε Ισπανία και Ιταλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τα τέλη Αυγούστου η Νetflix έχει ξεκινήσει τις δοκιμές για τη δική της gaming υπηρεσία μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα. Η αρχή έγινε από την Πολωνία και τώρα προστίθενται σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και ορισμένοι νέοι τίτλοι πέρα από τα Stranger Things: 1984 και Stranger Things 3.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφανίζει στους χρήστες αυτών των τριών χωρών τη νέα καρτέλα “Games” όπου υπάρχουν πλέον και τα Shooting Hoops, Teeter Up και Card Blast. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να πατήσουν επάνω στο εικονίδιο των παιχνιδιών για να μεταφερθούν στο κατάστημα Google Play από όπου γίνεται η εγκατάσταση τους στις συσκευές τους χρησιμοποιώντας, όμως, τα στοιχεία του λογαριασμού τους στο Netflix. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει χρέωση, διαφημίσεις και in-app συναλλαγές.

Βλέπουμε ότι η Netflix πραγματοποιεί μικρά βήματα για το λανσάρισμα της υπηρεσίας gaming και για την ώρα βασίζεται μόνο σε υπάρχοντες τίτλους άλλων δημιουργών παρά σε δικές της πρωτοβουλίες. Το μοντέλο φαίνεται ότι είναι παρόμοιο με αυτό του Apple Arcade, υπό την έννοια ότι μέσα στη συνδρομή για την πλατφόρμα Netflix θα δίνεται η πρόσβαση σε παιχνίδια χωρίς διαφημίσεις και in-app συναλλαγές. Δεν αποκλείεται, πάντως, μελλοντικά και όσο θα αναπτύσσεται η υπηρεσία gaming να αυξηθεί η συνδρομή στο Netflix προαιρετικά για όποιον θέλει να έχει πρόσβαση και στην καρτέλα Games.

Να αναφέρουμε, ωστόσο, ότι η Netflix έχει πολύ μεγαλύτερα σχέδια για τον χώρο του gaming, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρώτη εξαγορά της που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες. Η εταιρεία έβαλε κάτω από την ομπρέλα της το Night School Studio, τους δημιουργούς δηλαδή των Oxenfree, Afterparty και Next Stop Nowhere.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό