18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξαγόρασε την Rivet Networks και την επωνυμία Killer Networking

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Intel ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει αποκτήσει την Rivet Networks και θα ενσωματώσει τη σειρά προϊόντων Wi-Fi της εταιρείας Killer Networking στο δικό της χαρτοφυλάκιο. Δεν αποκάλυψε την τιμή αγοράς του χαρτοφυλακίου Killer Networking, προϊόντων ethernet, ασύρματων τσιπ και του λογισμικού διαχείρισης που θα γίνουν μέρος της σειράς προϊόντων της Intel. Η εταιρεία είπε ότι η Rivet θα γίνει μέρος του Wireless Solutions Group στο πλαίσιο της Client Computing Group της Intel και θα συνεχίσει να παραχωρεί την άδεια χρήσης του λογισμικού Killer σε πελάτες.

Η εξαγορά επεκτείνει τη συζήτηση γύρω από τους επεξεργαστές της Intel. Παρόλο που ο Core i9-10900K μπορεί να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της αγοράς αυτή τη στιγμή, η Intel αντιμετωπίζει έντονη πίεση από την AMD τόσο στην αγορά των desktop επεξεργαστών όσο και στις αγορές φορητών. Αν και τα προϊόντα της Killer περιλαμβάνουν τόσο τη δικτύωση μέσω ethernet όσο και το Wi-Fi, φαίνεται ότι η εταιρεία θεωρεί την εξαγορά ως πλεονέκτημα κυρίως για την αγορά των ασυρμάτων.

Ο Eric McLaughlin, αντιπρόεδρος της Intel Client Computing Group και γενικός διευθυντής του Wireless Solutions Group, σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε ότι η Intel θα συνεχίσει να πωλεί κανονικά ενσύρματα και ασύρματα προιόντα Killer και ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρέως τόσο στους καταναλωτές, στις επιχειρήσεις όσο και στις εμπορικές γραμμές. Τα πρώτα προϊόντα θα ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αργότερα φέτος όπως δήλωσε.

Ο συνδυασμός Killer-Intel εμφανίζεται ήδη σε πρόσφατους φορητούς υπολογιστές όπως o Dell XPS 17 και συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του Killer Wireless-AC 1650 NIC, με την Intel να αναλαμβάνει την κατασκευή, οπότε ο συνδυασμός των δύο φαίνεται να είναι μια φυσική εξέλιξη. Όταν η Killer κυκλοφόρησε την κάρτα δικτύου Wi-Fi AX1650 πέρυσι, η εταιρεία είπε ότι μεταξύ της νέας τεχνολογίας Wi-Fi 6 και του δικού της λογισμικού, οι παίκτες θα μπορούσαν να δουν έως και τρεις φορές καλύτερο latency στο παιχνίδι από ότι με ένα τυπικό Wi-Fi Fi chip.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό