18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξαγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων από την GE Healthcare

Ειδήσεις Ελλάδα

Με συμπληρωματική εξαγορά, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζει την επέκταση του τμήματος υπερήχων της η GE Healthcare και δημιουργεί ελκυστική προσφορά για τους πελάτες και  επιταχύνει την ανάπτυξη της  στον τομέα της υγείας ακριβείας και της προηγμένης χειρουργικής απεικόνισης.

Η GE Healthcare προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της BK Medical – ηγέτιδας στην προηγμένη χειρουργική απεικόνιση – από την Altaris Capital Partners, έναντι 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η BK Medical είναι καινοτόμος στην παγκόσμια διεγχειρητική απεικόνιση και χειρουργική πλοήγηση, που χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση των κλινικών ιατρών, κατά τη διάρκεια ελάχιστα επεμβατικών και ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων και για την απεικόνιση βαθέων ιστών, κατά τη διάρκεια διαδικασιών στη νευροχειρουργική και την κοιλιακή χειρουργική, καθώς και στην ουρολογία με υπερήχους. Η BK Medical εδρεύει στη Βοστώνη και την Κοπεγχάγη, απασχολεί περισσότερους από 650 υπαλλήλους και σημειώνει διψήφια ανάπτυξη των εσόδων της.

Με αφορμή την εξαγορά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare, Kieran Murphy, επεσήμανε ότι οι υπέρηχοι αποτελούν σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι πολλών μεθόδων περίθαλψης και η συγκεκριμένη εξαγορά βοηθά την GE Healthcare να συνεχίσει την επέκτασή της πέρα από τη διάγνωση, σε χειρουργικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις. Απλοποιεί τη λήψη αποφάσεων για τους κλινικούς γιατρούς και τους εξοπλίζει με περισσότερες γνώσεις, ώστε να παρέχουν ταχύτερη, πιο εξατομικευμένη φροντίδα για τους ασθενείς τους – οδεύοντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην παροχή υγείας ακριβείας.

Από πλευράς του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BK Medical, Brooks West, ανέφερε, ότι  συνδυασμός της τεχνογνωσίας που έχει η εταιρεία του στην διεγχειρητική απεικόνιση και τη χειρουργική πλοήγηση με τα πολλά πλεονεκτήματα και την παγκόσμια παρουσία της GE Healthcare, θα επιταχύνει τις αλλαγές του προτύπου περίθαλψης στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα δύο μέρη αναμένουν ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το 2022, υπό την επιφύλαξη της εξέτασης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ανθή Αγγελοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό