18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαγοράζει το studio πίσω από τα εφέ των Stranger Things και Cowboy Bebop

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Netflix σχεδιάζει να εξαγοράσει το στούντιο Scanline VFX που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας για ένα αδιευκρίνιστο ποσό – μέχρι στιγμής – και η συμφωνία, εφόσον εξυπηρετήσει αμφότερες τις πλευρές σχετικά με τους όρους που θα τεθούν, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Scanline έχει αναλάβει αρκετά πρωτότυπα έργα του Netflix, όπως τη δημοφιλή σειρά Stranger Things αλλά και την live-action σειρά Cowboy Bebop που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Μάλιστα, η εταιρεία έχει προσφέρει τα ειδικά της εφέ και σε πολλούς τίτλους Marvel και DC.

Η Scanline ιδρύθηκε το 1989 και διαθέτει γραφεία στο Βανκούβερ, το Μόντρεαλ, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Μόναχο, τη Στουτγάρδη και τη Σεούλ. Για το Netflix, η Scanline έχει δουλέψει στα Stranger Things 4, Blood Red Sky, Slumberland, The Grey Man, The Adam Project και Don’t Look Up.

Επιπλέον, το στούντιο έχει δημιουργήσει ειδικά εφέ για τα Game of Thrones, Black Widow, Black Panther, Captain Marvel, Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Zack Snyder’s Justice League και Joker. Παράλληλα, η Scanline εργάζεται επί του παρόντος για τις παραγωγές του The Batman, The Flash, Aquaman and the Lost Kingdom, Black Adam και Moonfall.

Η Netflix διευκρίνισε ότι η Scanline θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση και να συνεργάζεται με τους τρέχοντες πελάτες της. Η Amy Reinhard του Netflix ανέφερε ότι η Scanline είναι γνωστή για τα πολύπλοκα, φωτορεαλιστικά εφέ και την τεχνογνωσία της στην εικονική παραγωγή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Netflix]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό