21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εν αναμονή της απόφασης για τον Νόβακ Τζόκοβιτς -Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές στο δικαστήριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο διέκοψε το πρωί της Κυριακής ώστε να εξετάσει όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε για να προβεί στην ετυμηγορία του.

Πριν από την ακρόαση, ο Σέρβος τενίστας κρατούταν στο Park Hotel, αφότου του ακύρωσαν για δεύτερη φορά τη βίζα.

Ωστόσο, μετά από αλλαγή στρατηγικής από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, αναφέρεται ότι ο Τζόκοβιτς είχε έγκυρη ιατρική εξαίρεση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν τα επιχειρήματα από τους δικηγόρους του Τζόκοβιτς αλλά και από την πλευρά του Ομοσπονδιακού υπουργού μετανάστευσης και της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα καταλήξουμε», είπε προς το δικαστήριο ο επικεφαλής δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα για την τύχη του Σέρβου μετά το «θρίλερ» των 10 ημερών και ενώ την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Australian Open.

Κεντρικό επιχείρημα των δικηγόρων του Νόλε ήταν η επισήμανση ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» και αίσθημα.

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Open και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

Αντίθετα, όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του, η πιθανή απέλαση του Τζόκοβιτς μπορεί να τονώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις διαμαρτυρίες.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο Τζόκοβιτς «έχει γίνει πλέον σύμβολο για ομάδες κατά του εμβολιασμού».

«Και τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει εάν κάποιος με το status και τη σημασία του Tζόκοβιτς βρίσκεται στην Αυστραλία σε μια εποχή που ο εμβολιασμός είναι ένα ζήτημα», διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Είναι σαν ο Τζόκοβιτς να εγκρίνει ένα εμπορικό προϊόν, είπε ο δικηγόρος υποστηρίζοντας ότι οι αντιεμβολιαστές επωφελούνται από τη «δημοφιλία και την ιδιότητα του τενίστα».

«Δικαίως ή αδίκως θεωρείται ότι υποστηρίζει μια αντί-εμβολιαστική άποψη. Και η παρουσία του εδώ φαίνεται να συμβάλει σε αυτό και θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να γίνουν αντι-εμβολιαστές».

Οι τρεις δικαστές που θα αποφασίσουν την τύχη του Σέρβου τενίστα είναι ο ανώτατος δικαστής Τζέιμς Όλσοπ, ο Ντέιβιντ Ο’Κάλαχαν και Άντονι Μπεσάνκο.

Η απόφαση της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας θα είναι και τελεσίδικη, αφού οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν θα έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Αν ο Τζόκοβιτς λάβει την απόφαση που θέλει, τότε στόχο έχει να κατακτήσει το 21ο Grand Slam και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό