22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντός του 2024 ο ηλεκτρικός διάδοχος του Opel Grandland

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει €130 εκατομμύρια στο εργοστάσιο της στο Eisenach της Γερμανίας με σκοπό την προετοιμασία του για την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Opel Grandland – της διαθέσιμης αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό να προσθέσουμε, επόμενης γενιάς του Opel Grandland. Το μεσαίο SUV της γερμανικής μάρκας (και της Vauxhall που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο Ην. Βασίλειο βεβαίως) θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα βασίζεται στην STLA Medium αρχιτεκτονική η οποία είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα με μήκος από 4.20 έως και 5.00 μέτρα και να μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες χωρητικότητας 87 έως 104 kWh, προσφέροντας αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 700 χιλιόμετρα.

Είναι νωρίς ακόμα για να έχουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια όσον αφορά στα μηχανικά του αμιγώς ηλεκτρικού Opel Grandland αλλά σύμφωνα με αυτά που έχει ανακοινώσει στο παρελθόν η Stellantis αναφορικά με τα οχήματα που χρησιμοποιούν την STLA Medium πλατφόρμα, θα είναι διαθέσιμα με ιπποδυνάμεις που θα ξεκινούν από τα 170 άλογα και θα φτάνουν έως τα 450. Συγκριτικά, η τρέχουσα γενιά, που βασίζεται στην EMP2 αρχιτεκτονική, λανσαρίστηκε στην αγορά το 2017 και είναι διαθέσιμη με θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με 130 ίππους και plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα με ιπποδυνάμεις που αγγίζουν τα 300 άλογα.

“Κατασκευάζουμε οχήματα κορυφαίας ποιότητας εδώ στην Thuringia τα τελευταία 31 χρόνια και βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα μας διαρκώς. Θα μείνουμε στο ίδιο, ξεκάθαρο μονοπάτι με τον ηλεκτρικό διάδοχο του Opel Grandland. Αυτή η απόφαση είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την Opel στον δρόμο για τον στόχο της μεταμόρφωσης σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη μέχρι το 2028.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Florian Huettl. Η ανανέωση του Grandland κρίνεται ως επιβεβλημένη για την Opel που βλέπει τον άμεσο (και εσωτερικό) ανταγωνισμό – βλ. Peugeot 3008, να επικρατεί στον στίβο των πωλήσεων και να αποκτά, κάποια στιγμή εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2023, την δική του αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με το e-3008. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι το νέο Opel Grandland είναι προγραμματισμένο να περάσει στην παραγωγή το δεύτερο μισό του 2024. Περιμένουμε με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό