20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακό γκρο πλαν στον Ερμή (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σκάφος της ευρω-ιαπωνικής διαστημικής αποστολής BepiColombo που έχει στόχο την εξερεύνηση του Ερμή πραγματοποίησε μια κοντινή διέλευση από τον πλανήτη καταγράφοντας εντυπωσιακές λεπτομερείς εικόνες από αυτόν. Το σκάφος πραγματοποιεί σειρά βαρυτικών διελεύσεων στον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος που είναι και ο πιο κοντινός στον Ήλιο.

Μετά από τη βαρυτική διέλευση που πραγματοποίησε πριν από λίγα 24ωρα θα ακολουθήσουν νέες διελεύσεις τον Ιούνιο του 2023, τον Σεπτέμβριο του 2024, τον Δεκέμβριο του 2024 και τον Ιανουάριο του 2025 όπου θα μπει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Το σκάφος αναμένεται να αρχίσει την πλήρη λειτουργία των επιστημονικών οργάνων του το 2026.

Η αποστολή ελπίζεται ότι θα φωτίσει περισσότερο τα μυστήρια του Ερμή, όπως τον υπερμεγέθη σιδερένιο πυρήνα του, που εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 60% της μάζας του πλανήτη. Θα πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση της γεμάτης κρατήρες επιφάνειας του πλανήτη και συλλογή στοιχείων για τη δομή και σύνθεση της επιφάνειάς του, καθώς και του υπεδάφους του.Θα γίνουν μελέτες του μαγνητικού πεδίου του Ερμή και την αλληλεπίδρασή του με τον ηλιακό «άνεμο», τη μάζα φορτισμένων σωματιδίων που ο Ήλιος εκτοξεύει στο διάστημα.

Το σκάφος φέρει το όνομα του Ιταλού επιστήμονα και μηχανικού Τζιουζέπε «Μπέπι» Κολόμπο (1920-1984), ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στη μελέτη του Ερμή και οι υπολογισμοί του επέτρεψαν στο σκάφος Mariner 10 της NASA να φθάσει στον πλανήτη το 1974-75. Ακολούθησε η αποστολή του Messenger της NASA που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Ερμή το 2011-15.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό