21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακό αυτοκίνητο ηλιακής ενέργειας (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αμερικανική νεοφυής εταιρεία Aptera παρουσίασε το Launch Edition Aptera, ένα φουτουριστικού αεροδυναμικού σχεδιασμού διθέσιο αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια φέρνοντας μια νέα εντυπωσιακή ομολογουμένως πρόταση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Στην οροφή και το καπό του οχήματος υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ που μπορούν να τροφοδοτήσουν τη μπαταρία του με 700W ενέργειας ικανή να του προσφέρει αυτονομία 640 χλμ. θα μπορεί να πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα είναι της τάξης των 160 χλμ./ώρα.

«Έχουμε λύσει την εξίσωση για έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο ταξιδιού εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του Ηλιου και είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το όχημά μας, το Launch Edition στον κόσμο. Οι προσπάθειές μας είχαν ως αποτέλεσμα ένα όχημα που μπορεί να σας μεταφέρει εκεί που θέλετε να πάτε χρησιμοποιώντας τη δημιουργική ενέργεια απευθείας από τον Ηλιο μας και να μετατραπεί αποτελεσματικά σε ελεύθερη κίνηση» ανέφερε σε δήλωση του ο συνιδρυτής Στηβ Φαμπρό.

Το όχημα αναμένεται να μπει στην γραμμή παραγωγής στα τέλη του έτους και η τιμή του έχει οριστεί στα 33 χιλιάδες δολάρια με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι έχει δεχθεί ήδη 40 χιλιάδες παραγγελίες.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό