25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακή pole για τον Verstappen στο βρεγμένο Spa

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην πιο δύσκολη και απαιτητική πίστα του πρωταθλήματος και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω βροχής, οι ομάδες κλήθηκαν να λύσουν ένα δύσκολο σταυρόλεξο μεταξύ των επιλογών των ελαστικών και των χρόνων για την κατάταξη στην εκκίνηση.
Το Spa έδειξε για άλλη μια φορά τα δόντια του, με την βροχή να ανατρέπει τα πάντα, ιδίως στο τρίτο μέρος των κατατακτηρίων, όταν και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ένα φοβερό ατύχημα του εξαιρετικού και πρώτου μέχρι εκείνη την στιγμή Norris μέσα σε απίστευτη βροχή, οδήγησε τους οργανωτές να σταματήσουν την διαδικασία, με τον οδηγό της McLaren να δείχνει σε πρώτη φάση να μην έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
Η καταρρακτώδης βροχή συνεχίστηκε για αρκετή ώρα σε συνδυασμό με δυνατό αέρα, μετατρέποντας την πίστα σε μία πραγματική λίμνη. Μετά από πάνω από μισή ώρα ξεκίνησε και το Q3, με τις Μercedes και Red Bull να ρισκάρουν και να επιλέγουν ενδιάμεσα ελαστικά για την τελική τους προσπάθεια.
Στην πρώτη θέση της εκκίνησης θα βρεθεί ένας εκπληκτικός Verstappen o oποίος κατάφερε να κερδίσει στον τελευταίο γύρο την pole.
Στην δεύτερη θέση θα εκκινήσει ένας εκπληκτικός Russel o oποίος δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες (πρώτη φορά για την Williams στην πρώτη σειρά της εκκίνησης από το 2017) και σίγουρα θα βρεθεί ακόμα ψηλότερα με την αναμενόμενη μεταγραφή του στην Μercedes.
Στην τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Hamilton, που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.
Την δεκάδα της εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Ricciardo με McLaren, Vettel με Aston Martin, Gasly με AlphaTauri, Perez με Red Bull, Bottas με Mercedes, Ocon με Alpine, και ο άτυχος Norris με McLaren. Στις πιο πίσω θέσεις βρέθηκαν οι Ferrari σε μία μάλλον απογοητευτική απόδοση.
Η γραμμή εκκίνησης πάντως θα αλλάξει γιατί εκκρεμούν ποινές, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι αύριο για να δούμε τι θα γίνει. 
Εν αναμονή ενός πολύ ενδιαφέροντος αγώνα αύριο, όπου η βροχή και οι αναμενόμενοι ισχυροί άνεμοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, και οι στρατηγικές των ομάδων με τις επιλογές των ελαστικών είναι ικανές να φέρουν τα πάνω-κάτω στις πρώτες θέσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό