31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Εντυπωσιακή και σπάνια ευθυγράμμιση έξι πλανητών αναμένεται να είναι ορατή την Δευτέρα το πρωί

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία την Δευτέρα να παρακολουθήσουν μια… πλανητική ευθυγράμμιση από έξι εκ των πλανητών του πλανητικού μας συστήματος. Πιο συγκεκριμένα στην… πλανητική παρέλαση θα συμμετέχουν ο Ερμής, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός, αφού θα βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ήλιου.

Οι πλανήτες θα είναι ορατοί νωρίς το πρωί περίπου στην ανατολή του ήλιου και θα είναι μάλλον χαμηλά στα ανατολικά, πράγμα που σημαίνει ότι η ευθυγράμμιση θα χρειαστεί κάποιο όχι ειδικό εξοπλισμό για να τη δει κανείς στην ολότητα της, δηλαδή ένα ζευγάρι καλά κιάλια.

Ορισμένοι από τους πλανήτες μπορεί να είναι ορατοί με γυμνό μάτι, αν και η διάχυση του φωτός μπορεί να προκαλέσει κάποιες έξτρα δυσκολίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Άρης και ο Κρόνος θα είναι πιο εύκολο να τους δει κανείς και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να εντοπιστούν νωρίτερα από τους άλλους πλανήτες και λίγο ψηλότερα στον ουρανό.

Οι πλανήτες θα εμφανιστούν σε μια διαγώνια διάταξη στον ουρανό, με τον Κρόνο να βρίσκεται ψηλότερα, ακολουθούμενος από τον Ποσειδώνα, μετά από τον Άρη, τον Ουρανό και τον Ερμή. Ο Δίας θα εμφανιστεί πιο κοντά στον ορίζοντα.

Η ευθυγράμμιση αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες, ενώ όπως έγινε γνωστό οι ίδιοι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν – αν και με διαφορετική σειρά – τον Αύγουστο και τον Ιανουάριο του 2025. Επιπλέον επτά πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

H Ρωσία ρώτησε στον ΟΗΕ για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τις ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Παραλήρημα Τραμπ μετά την καταδίκη του: «Όλα αυτά γίνονται από τον Μπάιντεν» – Θα ασκήσει έφεση

Βρετανία: Ξεκινάει μεγάλη δοκιμή εξατομικευμένων εμβολίων mRNA κατά του καρκίνου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό