Home Περιβάλλον Εντυπωσιακές εικόνες: Χιλιάδες τρακτέρ στο Βερολίνο

Εντυπωσιακές εικόνες: Χιλιάδες τρακτέρ στο Βερολίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα «ποτάμι» χιλιάδων τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων κατευθύνεται από το πρωί προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, καθώς κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη Γερμανία. 

Reuters

Μαζικές οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Γερμανία / Reuters

Οι Γερμανοί αγρότες διαμαρτύρονται για την περικοπή των ενισχύσεων και κυρίως για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης. Στο πλευρό τους έχουν πολλούς εργαζομένους από την αλιεία αλλά από τον κλάδο των τροφίμων.  

Χιλιάδες τρακτέρ μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου / Reuters

Τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα μπλοκάρουν βασικές αρτηρίες των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη χώρα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής, να έχει αποφύγει την ευθεία παρέμβαση που θα οδηγούσε σε συγκρούσεις. 

Reuters

Reuters

Reuters

H κυβέρνηση Σολτς επί του παρόντος δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων αν και η κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών αναμένεται σήμερα. Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς επιχειρεί να ρίξει τους τόνους αλλά έχει προειδοποιήσει πως οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα γίνουν «εργαλείο» στα χέρια της ακροδεξιάς, που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει ανοιχτά τις απεργίες.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version