18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από το δυτικότερο χωριό της Ελλάδας – Πώς συνδέεται με τη μυθολογία

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε το πανέμορφο βίντεο

Υπάρχουν εκατοντάδες χωριά στην Ελλάδα, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το δυτικότερο χωριό της Ελλάδας το οποίο βρίσκεται φυσικά στο Ιόνιο και σε ένα από τα νησιά του. Το όνομά του δε είναι επίσης χαρακτηριστικό μιας και ονομάζεται απλώς… Χωριό! Το Χωριό, λοιπόν, βρίσκεται στους Οθωνούς και μαζί με το λιμάνι Άμμος αποτελούν τους δύο σημαντικότερους οικισμούς του νησιού.

Το Χωριό, λοιπόν, αποτελεί τον δυτικότερο οικισμό της Ελλάδας αφού βρίσκεται και στο πιο δυτικό σημείο της Ελλάδας, τους Οθωνούς. Η ιστορία του χωριού ξεκινά πολλά χρόνια πριν την περίοδο που ακόμη και οι πειρατές ταξίδευαν στα πελάγη. Οι πρώτοι κάτοικοι των Οθωνών θεωρείται ότι κατάγονταν από την Ήπειρο αποφάσισαν να χτίσουν τα σπίτια τους στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού. Και η επιλογή του σημείου μόνο τυχαία δεν ήταν. Στόχος των πρώτων αυτών κατοίκων ήταν να μπορούν να έχουν οι ίδιοι την οπτική επαφή που τους προσέφερε ο λόφος με τη θάλασσα. Ταυτόχρονα όμως από το ίδιο σημείο δεν μπορούσε να τους δει και κανείς από τη θάλασσα άρα ήταν ασφαλείς. Μετά από εκεί, λοιπόν, και αφού ένιωσαν ασφαλείς αποφάσισαν να δημιουργήσουν κι άλλον έναν οικισμό, τη σημερινή Δάφνη.

Η ονομασία των ντόπιων στο Χωριό είναι Χωριανοί ενώ επικρατεί και το επώνυμο Κατέχης από την λέξη κατοχή. Η βασική απασχόληση των Χωριανών ήταν η ελιά και το λάδι της ενώ μερικοί από αυτούς είχαν ιδιωτικά ελαιοτριβεία δίπλα στα σπίτια τους.

φφΜπορεί να έχεις ακούσει για το νησί των Οθωνών αλλά πιθανόν υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις γι’ αυτό. Για παράδειγμα ήξερες ότι σύμφωνα με τη μυθολογία, κατά την αρχαιότητα ήταν το νησί της νύμφης Καλυψούς, κόρης του Άτλαντα η οποία ζούσε σε μία μεγάλη σπηλιά; Ο μύθος λέει ότι ο Οδυσσέας ερωτεύτηκε την Καλυψώ και έμεινε αιχμάλωτος εκεί για επτά χρόνια. Ο Όμηρος, μάλιστα, ονόμαζε το νησί Ωγυγία στο οποίο υπήρχε έντονη ευωδία από κυπαρίσσι. Επίσης πέρα από τον Όμηρο, η πρώτη ονομασία σύμφωνα με αρχαία κείμενα ήταν Οθρωνός, (ο Θρόνος) κατά παραφθορά Οθρωνός, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό