29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Εντυπωσιακές εικόνες από την οροφή του ναού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν  επισκέφθηκε την Παρασκευή 8/12, την Παναγία των Παρισίων, ένα χρόνο πριν από την προγραμματισμένη επαναλειτουργία της, η οποία αναμένεται μέσα στο 2024.

Μετά από την καταστροφική πυρκαγιά που κάηκε η οροφή και το κωδωνοστάσιο του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού, στις 15 Απριλίου 2019, οι επισκέψεις του Μακρόν έχουν γίνει παράδοση.

Τεράστια δοκάρια βελανιδιάς έχουν υψωθεί προς τον ουρανό, ώστε ο καθεδρικός ναός να μπορεί να στεγαστεί εκ νέου. Το κωδωνοστάσιο, που ανακατασκευάστηκε από το προηγούμενο σχέδιό του από τη διάσημη Γαλλίδα αρχιτέκτονα του 19ου αιώνα Viollet-le-Duc, βρίσκεται στα 96 μέτρα (315 πόδια), στεφανωμένη με κόκορα και σταυρό.

Ο Μακρόν θα αποτίσει φόρο τιμής στον στρατηγό Jean-Louis Georgelin, βασικό πρόσωπο της ανοικοδόμησης ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο, χαράσσοντας το όνομα του στρατηγού στο ξύλο του κωδωνοστασίου.

Θα ερευνήσει επίσης τις βελτιώσεις στο ναό και τη χορωδία του καθεδρικού ναού και θα συζητήσει μελλοντικά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου μουσείου και σύγχρονων βιτρό παραθύρων για την ανάμνηση της ίδιας της περιόδου αποκατάστασης.

Ο Γάλλος ηγέτης έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αρχιτεκτονικό κόσμημα, σύμβολο της πλούσιας πολιτιστικής, λογοτεχνικής και θρησκευτικής ιστορίας της χώρας.

Η αποκατάσταση του ναού προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την ολοκλήρωση της προτελευταίας φάσης αποκατάστασης μέχρι το τέλος του έτους, με την πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία του καθεδρικού ναού να έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου 2024.

AP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό