18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή του ιού στη Νότια Αφρική

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που φέρει έναν ανησυχητικό αριθμό μεταλλάξεων.

Η νέα παραλλαγή η οποία ονομάστηκε C.1.2., εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο στις νοτιοαφρικανικές επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτένγκ όπου βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα της χώρας, Πρετόρια, ανέφεραν οι επιστήμονες σε ερευνητική τους εργασία.

Έκτοτε εντοπίστηκε σε άλλες επτά χώρες στην Αφρική, την Ωκεανία, την Ασία και την Ευρώπη.

Οι μεταλλάξεις στον ιό «σχετίζονται με την αυξημένη μεταδοτικότητα» και την αυξημένη ικανότητα αποφυγής των αντισωμάτων, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε διαδοχικά κύματα της πανδημίας με την παραλλαγή Δέλτα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, να αυξάνει πλέον σημαντικά τα ποσοστά μόλυνσης σε όλο τον κόσμο.

Οι μεταλλάξεις κατατάσσονται αρχικά ως «παραλλαγές ενδιαφέροντος» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόλις αναγνωριστούν ως πιο σοβαρές ή μεταδοτικές, ονομάζονται «παραλλαγές ανησυχίας».

Να σημειωθεί ότι η παραλλαγή C.1.2. εξελίχθηκε από την παραλλαγή C.1., ένα στέλεχος του ιού που κυριάρχησε στις λοιμώξεις στο πρώτο κύμα του ιού στη Νότια Αφρική στα μέσα του 2020.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό