32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Εντοπίστηκε από drone η πυρκαγιά – Τι δήλωσε ο Β. Κικίλιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έναρξη της πυρκαγιάς στη Δροσοπηγή, ανάμεσα στις Αφίδνες και το Κρυονέρι, εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο «War Room» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων  από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς».

Όπως τόνισε ο υπουργός, μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη σε φωτιά που μόλις είχε εκδηλωθεί και αντιμετωπίστηκε και αυτή άμεσα, χωρίς να προλάβει να απειλήσει την κατοικημένη περιοχή.

«Παρακολούθησα από το πεδίο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών μας και όλων όσων επιχείρησαν. Φέτος θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στην πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς» πρόσθεσε ο υπουργός.

Η έναρξη της σημερινής φωτιάς στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο War Room του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο… pic.twitter.com/LpN4qju6cR

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) June 5, 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Δροσοπηγή

Υπενθυμίζεται ότι οριοθετημένη και δίχως ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του δήμου Ωρωπού, ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Βαρυμπόμπη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπήρξαν αναφορές ότι απειλήθηκαν σπίτια.

Φωτιά στην Αμοργό

Φωτιά ξέσπασε στην Αμοργό σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση.

Στο νησί επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα που μετέβη ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο.

Με ρίψεις νερού από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη νήσο Αμοργό. Επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα που μετέβη ακτοπλοϊκώς από Νάξο καθώς και 3 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 5, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό