21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εντείνονται οι επιχειρήσεις «σκούπα» για παράνομη μετανάστευση-παρεμπόριο-ναρκωτικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών θα ενταθούν, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε πως «υλοποιούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχεία και ακρίβεια το πρόγραμμα της παράταξής μας. Τι λέει αυτό το πρόγραμμα; Πρώτον, η Αστυνομία κοντά στον πολίτη, γι’ αυτό απελευθερώνουμε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου οι αστυνομικοί μας να είναι στις γειτονιές και δίπλα στους πολίτες, είναι κρίσιμο και καθοριστικό. Και δεύτερον, συντονισμένες επιχειρήσεις των δυνάμεων της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στις γειτονιές, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης – οι παράνομοι μετανάστες θα οδηγούνται στα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης, όπως ορίζει ο Νόμος, και δεν θα κυκλοφορούν ελεύθερα πουθενά στη χώρα -, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, γιατί πρέπει να στηρίξουμε τους νόμιμους και υγιείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες και του κέντρου της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας και την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των ναρκωτικών».

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός ανέφερε πως από το πρωί σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση-«σκούπα» στη Θεσσαλονίκη, από 90 άνδρες της αστυνομίας, σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Χαλκηδόνας, όπου υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. «Η στρατηγική και η πολιτική αυτών των συντονισμένων επιχειρήσεων εντείνεται και έχει αποτελέσματα. Δεν περιμένει κανείς μέσα σε 8 μήνες να λυθούν τα προβλήματα τα οποία αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές. Σημασία έχει η αστυνομία να κάνει σωστά τη δουλειά της. Και η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, παρεμβαίνει, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες. Όταν παρέλαβα αυτή τη θέση, περιπολούσαν κάθε βράδυ 60 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., σήμερα περιπολούν 150 περιπολικά τα βράδια και είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά περίπου 30%. Έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς το λεκανοπέδιο Αττικής στα Αστυνομικά Τμήματα, γιατί εδώ υπήρχε και υπάρχε υποστελέχωση των τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας» επισήμανε.

Μέσα Ιουλίου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών μας και ιδιαίτερα των παιδιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είναι η δύναμη κρούσης στην Άμεση Δράση» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Περνούν όλοι από εκπαίδευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Ακόμη, ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας, απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Μέσα σε τρεις ημέρες 330 παραβάσεις για «κόντρες» και 1.000 για Λ.Ε.Α.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι συμπεριφορές μετά το τέλος της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, έχουν σε μεγάλο βαθμό εκτραχυνθεί. «Υπάρχουν βιαιότητες, ακρότητες, πράγματα τα οποία δε γινόντουσαν πριν σε τόση έκταση. Παράδειγμα, μόνο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Ελληνική Αστυνομία κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στο Σχιστό, στη Λεωφόρο Σχιστού στο Κερατσίνι και στην παραλιακή. Έγινε μεγάλος αριθμός συλλήψεων, περί τις 73, αφαιρέθηκαν διπλώματα. Αυτά ίσχυαν και στο παρελθόν, αλλά σε τόση έκταση δεν έχουν ξαναυπάρξει. Στις Λωρίδες Εκτάκτου Ανάγκης, την εβδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις! Έχω ζητήσει από την αστυνομία και από την τροχαία να επιμείνει με μεγάλη αυστηρότητα στην εφαρμογή των διατάξεων, γιατί δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που εφαρμόζουν τον νόμο και κάποιοι να κάνουν τέτοιου είδους χρήση της Λ.Ε.Α., με υπεροψία και αλαζονεία. Τέλος, ο νόμος είναι νόμος, θα τηρείται απ’ όλους, αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε να δώσουμε και αυτό είναι που κάνει η Ελληνική Αστυνομία» ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ειδική σύσκεψη με τον δήμο Αθηναίων την επόμενη εβδομάδα

Ο υπουργός προανήγγειλε, πως σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Λ. Οικονόμου, προγραμματίστηκε την επόμενη εβδομάδα ειδική σύσκεψη με τον δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου Αθηναίων, «για να δούμε περαιτέρω τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή του.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, δήλωσε πως «υλοποιούμε πολύ οργανωμένα το σχέδιο για την αξιοποίηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον πρύτανη έβαλε τέλος σε μία ψευτοκατάληψη 34 ετών. Εκεί, ο πρύτανης έχει αποφασίσει να κατασκευαστεί η βιβλιοθήκη και να αποδοθεί στους φοιτητές και στους καθηγητές. Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει το έργο της πρυτανικής αρχής και θα βρίσκεται μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, η κανονική Αστυνομία εννοώ, δε μιλώ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή του έργου και να παραδοθεί στους πανεπιστημιακούς και στους φοιτητές τους με απόλυτη ασφάλεια.

Τα παιδιά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, των Ο.Π.Π.Ι, αύριο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, θα πάρουν μία ολιγοήμερη άδεια, όπως προβλέπεται. Αμέσως μετά, στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τις περιπολίες τους στα δύο μεγάλα campus, ξεκινώντας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης. Περιμένουμε από τις πρυτανικές αρχές να προχωρήσουν και στις δικές στους υποχρεώσεις, δηλαδή να βάλουν τουρνικέ, γιατί μία βασική επιχειρησιακή αποστολή των Ο.Π.Π.Ι θα είναι η ελεγχόμενη είσοδος, συμβολή στην ελεγχόμενη είσοδο και τέλος μέσα σε αυτή την εβδομάδα που τώρα διανύουμε θα κατατεθεί το εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα του νόμου για τους Ο.Π.Π.Ι, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας. Αυτό θα συμβεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την αποστολή των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων» εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό