24 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΝΟΤΗΤΑ: Πρέπει να μας αφυπνίσει η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των θεσμών, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αναφέρεται στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών σε θεσμούς ή δομές.

Από την έρευνα αυτή προκύπτει ότι από τους είκοσι πέντε βασικούς θεσμούς η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τις μη Κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ)!!!

Όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ «αυτή η μόνιμη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος από την ίδια την κοινωνία πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Είναι πραγματικά θλιβερό κάθε χρόνο να παρακολουθείς την κατρακύλα και την πλήρη απαξίωση ενός συνδικαλιστικού κινήματος, ξεκομμένο από τους εργαζόμενους και βαθιά υποτιμημένο από όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Δυστυχώς όμως όλα αυτά τα σημάδια σήψης και παρακμής φαντάζουν γι’ αυτούς ως σταγόνες βροχής και συνεχίζουν να παριστάνουν τον θεσμικό παράγοντα που τάχα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων και το μόνο που κάνουν είναι να απολαμβάνουν την κρατική χρηματοδότηση που μόνο αυτό σε κρατάει όμηρο των όποιων κυβερνήσεων και εν τέλει θλιβερό συνομιλητή. Πως λοιπόν μπορεί ο απλός εργαζόμενος να εμπιστευθεί μια συνδικαλιστική ηγεσία που έχει ανάγκη από αστυνομική προστασία και μπράβους για να μπορέσει να κάνει ένα συνέδριο;

Πως μπορεί να εμπιστευθεί μια ηγεσία που αντλεί τις δυνάμεις της από εκατοντάδες «μαϊμού» σωματεία και αόρατους εκπροσώπους από τη βιομηχανία των εργατικών κέντρων»;

Η ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ σημειώνει επίσης ότι «πώς να εμπιστευθεί αυτούς που κάνουν τα λιοντάρια στο προσκήνιο και υποκλίνονται με δουλικότητα σε εργοδότες και κόμματα στο παρασκήνιο; Είναι η ώρα να καταγράψουμε τις δυνάμεις μας με έναν νέο καταστατικό χάρτη, χωρισμένο σε οικονομικούς κλάδους, ώστε με διαφάνεια να αντικατοπτρίζεται αντιπροσωπευτικότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Είναι η ώρα να βάλουμε τέλος στα σωματεία σφραγίδα. Να βάλουμε τέλος στις χιλιάδες παράνομες αποσπάσεις συνδικαλιστών που στόχο έχουν την εμφάνιση τους ως στρατηγών αλλά φυσικά χωρίς στρατό. Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι τρομακτικές.

Για να συμμετέχουμε όρθιοι σ’ αυτές, ως καθοριστικός παράγοντας, πρέπει να ισοπεδώσουμε αυτή την ελεεινή μορφή συνδικαλιστικής πρακτικής».

Και η ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑ καταλήγει «είναι η μεγάλη φιλελεύθερη συνδικαλιστική δύναμη. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες.

Δεν παριστάνουμε τους φιλελεύθερους, που για λόγους επιβίωσης σε θέσεις και αξιώματα εμφανιζόμαστε πιο ακραίοι, σε ρητορική και πρακτικές, από την άκρα αριστερά.

Η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος που βασίζεται στον ιδεολογικό εκμαυλισμό είναι επίπλαστη και ποτέ δεν θα την υπηρετήσουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό