20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενοικίαση πισίνας για βουτιές στην πόλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Καυτό φινάλε επιφυλάσσει ο Ιούλιος, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Κάποιοι είναι διακοπές σε νησιά και άλλοι σε εξοχικά κοντά σε παραλίες. Όμως δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα, είτε εξαιτίας υποχρεώσεων είτε για οικονομικούς λόγους. Μία συνήθεια των τελευταίων χρόνω είναι οι βουτιές σε πισίνες της πόλης. Ωστόσο η εξάπλωση του Co-19 μέσω της πραλλαγής Δέλτα κάνει τους ανθρώπους πιο επιφυλακτικούς στη χρήση κοινόχρηστης πισίνας. 

Στην Ευρώπη εδώ και καιρό έχει εμφανιστεί η τάση ενοικίασης πισίνας σε σπίτια. Φέτος η συγκεκριμένη τάση έχει αυξήσει τους οπαδούς της, ιδιαίτερα στον θερμότερο ευρωπαϊκό νότο. 

Μια δροσερή βουτιά στην κεντρική Ισπανία δεν απαιτεί πλέον την κατοχή ιδιωτικής πισίνας ή τον κίνδυνο μετάδοσης του Co-19 σε πολυσύχναστες δημόσιες εγκαταστάσεις κολύμβησης, ανέφερε η Αούρο Σενέτ.

REUTERS/JAVIER BARBANCHO

Η 21χρονη σερβιτόρα από τη Μαδρίτη και οι τρεις φίλοι της μίσθωσαν ιδιωτική πισίνα στον κήπο ενός σπιτιού στην Arroyomolinos, μια πόλη 28 χλμ. (18 μίλια) νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Swimmy.

«Κάποιος είναι καλύτερα προστατευμένος εδώ, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας. Είναι καλή ιδέα, δεν νομίζω ότι θα επιστρέψω σε μια δημοτική πισίνα», δήλωσε η Σενέτ στο Reuters καθώς χαλαρώνει στην πισίνα.

Η πανδημία έχει ενισχύσει επιχειρήσεις όπως η κατασκευή και η συντήρηση πισινών σε όλο τον κόσμο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επέλεξαν να αποφύγουν τις κοινοτικές πισίνες και παραλίες.

Το Fluidra της Ισπανίας (FLUI.MC), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού πισινών στον κόσμο, τον Μάιο σημείωσε άλμα κερδών 40 φορές πάνω και δήλωσε ότι η ζήτηση για πισίνες κατοικιών ήταν πιθανό να παραμείνει ισχυρή.

REUTERS/IVAN ALVARADO

Οι ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Swimmy μπορούν να κερδίσουν έως και 1.200 ευρώ το μήνα, ενοικιάζοντας τις πισίνες τους, δήλωσε η Εστεφανία Λεϊβά, διευθύντρια επικοινωνιών στην ισπανική θυγατρικη της Swimmy, η οποία ιδρύθηκε το 2017 στη Γαλλία.

12 έως 30 ευρώ το άτομο για μισή ημέρα

Οι τιμές στην περιοχή της Μαδρίτης κυμαίνονται συνήθως από 12 έως 30 ευρώ ανά άτομο για μισή ημέρα.

΄«Παρόλο που οι περιορισμοί για τον Co-19 έχουν χαλαρωθεί φέτος, τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των κρατήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε η Λεϊβά.

Μια νέα αύξηση των λοιμώξεων αυτόν τον μήνα ανάγκασε πολλές περιοχές να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

150.000 χρήστες εφαρμογών

Υπήρχαν 150.000 χρήστες εφαρμογών που επιλέγουν ανάμεσα σε περίπου 3.500 ιδιωτικές πισίνες στην Ισπανία και τη Γαλλία. Η Swimmy λειτουργεί επίσης στην Ιταλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

SHUTTERSTOCK

Ο ιδιοκτήτης της πισίνας που νοικιάστηκε από τη Σενέτ και τους φίλους της άρχισαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή πέρυσι.

«Σπάνια απολαμβάνω την πισίνα … οπότε αν τη χρησιμοποιώ μόνο μερικές ώρες, προτιμώ να την απολαύσουν οι άλλοι και αξιοποιώ τα χρήματα για τη συντήρησή της καθώς αυτό σε το είδος πισίνας είναι ακριβή», δήλωσε η Βανέσα Γκιραρτνάτο.

naftemporikigr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό