24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κολομβία θα επεκτείνει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό με βάση τα ποσοστά πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας, δήλωσε ο Πρόεδρος Ιβάν Ντούκε την Κυριακή, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων.

Η χώρα των Άνδεων, η οποία έχει καταγράψει περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια κρούσματα κοροναϊού και σχεδόν 64.000 θανάτους, έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει σχεδόν 2,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19.

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τους ανθρώπους να μην χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα – παραδοσιακά μια δημοφιλής περίοδος μετακινήσεων- και να θέσει σε ισχύ τις ώρες του Σαββατοκύριακου

«Είναι σαφές ότι … ορισμένοι δήμοι έχουν καταγράψει αύξηση σε κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες και υπάρχει επίσης ο κίνδυνος μιας νέας αύξησης πανεθνικά τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε ο Ντούκε σε παρατηρήσεις που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πρέπει να δράσουμε, να αποτρέψουμε και να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Η πρωτεύουσα Μπογκοτά και οι πόλεις Manizales, Armenia, Tunja, Barranquilla, Monteria, Leticia και Pereira βρίσκονται υπό παρακολούθηση για αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος, ενώ οι Medellin, Cali, Santa Marta και Barranquilla προκαλούν ανησυχίες επίσης καθώς μειώνεται η πληρότητα.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας βάσει της πληρότητας των ΜΕΘ θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα και θα συνεχιστούν έως τις 19 Απριλίου, είπε.

Οι πόλεις με χωρητικότητα ICU άνω του 85% θα έχουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 5 π.μ., ενώ εκείνες με πληρότητα μεταξύ 80% και 85% θα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα ξεκινήσουν στις 10 μ.μ. για πόλεις με πληρότητα μεταξύ 70% και 79%, ενώ για τις πόλεις με ποσοστό μεταξύ 50% και 69% θα περιοριστεί από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ.

Η Μπογκοτά,, είχε ποσοστά πληρότητας σε ΜΕΘ 65,5% από το Σάββατο το βράδυ. Οι παράκτιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Καραϊβικής, το Barranquilla είχαν ποσοστά που κυμαίνονται γύρω στο 90%.

Οι αγορές και άλλες δραστηριότητες θα ρυθμίζονται από αριθμούς ταυτότητας, πρόσθεσε ο Ντούκε.

Όσοι ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών σε περιοχές με υψηλή μετάδοση θα πρέπει να απομονωθούν για τουλάχιστον επτά ημέρες μετά την επιστροφή τους στο σπίτι.

Η Κολομβία πραγματοποίησε ένα σταδιακά χαλαρωμένο εθνικό lockdown πέντε μηνών μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό