23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενισχύει τη συνεργασία της με την Digital Realty

Ειδήσεις Ελλάδα

Την  συνυπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με την EXA Infrastructure, τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακής υποδομής που συνδέει την Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική ανακοίνωσε σήμερα η Digital Realty (NYSE: DLR), ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος cloud και carrier-neutral data center, colocation, και λύσεων διασύνδεσης.

Η στρατηγική συνεργασία θα διευκολύνει την επέκταση της υποδομής οπτικών ινών της EXA στα κέντρα δεδομένων της Digital Realty σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, ενισχύοντας την υποδομή συνδεσιμότητας της.

Σε συνέχεια των πρόσφατων υλοποιήσεων της EXA σε εγκαταστάσεις της Digital Realty στο Δουβλίνο, το Παρίσι και το Ζάγκρεμπ, η συνεργασία της Digital Realty με την EXA έχει αναπτυχθεί σε 14 μητροπόλεις παγκοσμίως, επιτρέποντας της να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλαπλές αγορές τοποθετώντας υποδομές δίπλα σε σημαντικά peering points στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ . Το υπογεγραμμένο MoU σηματοδοτεί τη μελλοντική επέκταση σε νέες αγορές σε όλη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης, του Ηρακλείου Κρήτης, της Αθήνας, καθώς και άλλων τοποθεσιών όπου η Digital Realty έχει ανακοινώσει εξαγορές γης και μελλοντικές κατασκευές νέων data centers.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Digital Realty για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνδεσιμότητα μεταξύ των κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με τη Μεσόγειο να κατέχει βασική και στρατηγική θέση σε αυτό το σχέδιο ανάπτυξης», δήλωσε ο Steve Roberts, Αντιπρόεδρος Network Investments στην EXA Infrastructure. «Στην EXA ενισχύουμε διαρκώς το δίκτυο μας μέσω επενδύσεων και συνεργασιών για να διασφαλίσουμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή ενίσχυσης της συνδεσιμότητας των πελατών μας μέσω της διαφοροποίησης του δικτύου μας και της εξυπηρέτησης των αναγκών κίνησης.»

Οι επενδύσεις της Digital Realty σε εγκαταστάσεις carrier-neutral colocation στη Μεσόγειο, ευθυγραμμίζονται με την επέκταση του επίγειου και υποθαλάσσιου συστήματος καλωδίων οπτικών ινών της EXA, προσφέροντας νέα χωρητικότητα, πρόσθετη ποικιλομορφία και αυξημένη ανθεκτικότητα σε όλη την περιοχή. Μέσω της επέκτασης αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οι επιχειρήσεις και οι πάροχοι υπηρεσιών θα είναι σε θέση να διασυνδέονται απρόσκοπτα και να εξυπηρετούν την περιοχή της Μεσογείου με πιο αποτελεσματικό τρόπο, επεκτείνοντας παράλληλα τις ψηφιακές τους υπηρεσίες σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

Η περιοχή της Μεσογείου διαδραματίζει βασικό ρόλο στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία, με νέες ευθυγραμμισμένες επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων, επίγεια δίκτυα και υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα που διασυνδέουν την Ευρώπη με την Αμερική στα δυτικά, την Αφρική στο νότο και τη Μέση Ανατολή και την Ασία στα ανατολικά. Η Telegeography σημειώνει ότι το διεθνές bandwidth στη νότια Ευρώπη αυξήθηκε με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 30% από το 2016, αντιπροσωπεύοντας περίπου συνολική αύξηση 200% του transmission capacity στην περιοχή.

Ο Jan-Pieter Anten, Συνδιευθύνων Σύμβουλος EMEA, στην Digital Realty σχολίασε: «Η ανάγκη ανταλλαγής δεδομένων είχε ως αποτέλεσμα η περιοχή της Μεσογείου να καθιερωθεί ως μια κρίσιμη περιοχή διασύνδεσης μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου μέσω του υψηλά συνδεδεμένου δικτύου των υποθαλάσσιων καλωδίων. Η υπογραφή αυτού του MoU ενισχύει τη στρατηγική σχέση μας με την EXA Infrastructure και αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς την επέκταση της πλατφόρμας PlatformDIGITAL® στην περιοχή, υποστηρίζοντας περαιτέρω τους πελάτες μας στην ανάπτυξη των κρίσιμων υπηρεσιών τους μέσω της πλατφόρμας ενορχήστρωσης ServiceFabric™ της Digital Realty στη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς η ανάγκη για υπηρεσίες που βασίζονται σε δεδομένα συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό