20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση για προσγείωση ελικοπτέρου στην περιοχή της Κοζάνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Κοζάνης ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ το ιδιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από την Αθήνα με τρεις (3) επιβαίνοντες. Το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση προς την Κέρκυρα ακολουθώντας τη διαδρομή από Κορινθιακό και Ιόνιο πέλαγος με εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση προβλήματος Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Λίγο μετά την απογείωση ο πιλότος του ελικοπτέρου ζήτησε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να αλλάξει τη διαδρομή προς Κέρκυρα και να κατευθυνθεί στο νησί από Τανάγρα, Αλμυρό και Μετέωρα ακολουθώντας διαδρομή από την ηπειρωτική χώρα και όχι παραθαλάσσια όπως αρχικά είχε δηλωθεί.

Όταν η πτήση έφτασε στον ορεινό όγκο της Πίνδου ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές και ενημέρωσε ότι θα κατευθυνθεί στην Θεσσαλονίκη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη διαδρομή προς την Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ΥΠΑ,ο χειριστής του ελικοπτέρου προσγειώθηκε σε πεδίο προσγείωσης στην περιοχή της Κοζάνης καθώς βρέθηκε σε φάση ανάγκης λόγω ένδειξης ότι τελειώνουν τα καύσιμα. Όταν ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός του ελικοπτέρου με καύσιμα η πτήση συνεχίστηκε προς Θεσσαλονίκη όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό