20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενδιαφέρον από 5 σχήματα για τα ΣΔΙΤ που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέντε σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στους διαγωνισμούς για  τα 2 μεγάλα ΣΔΙΤ που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την κοινοπραξία των Ομίλων Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή, που έχει ήδη καταθέσει επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα νέα σχήματα  είναι η Ηλέκτωρ, η κοινοπραξία Μυτιληναίος- Μεσόγειος, η κοινοπραξία ΑΒΑΞ- Motor Oil και η κοινοπραξία Intrakat-Watt. 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος αναμένεται ειδικότερα για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) του Κεντρικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Αττικής, προϋπολογισμού 461,2 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ) που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Φυλής και για τη ΜΕΑ του Κεντρικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας Περιφέρειας Πειραιά στην περιοχή του Σχιστού, προϋπολογισμού 300,7 εκατ. ευρώ. 

Δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε οι δύο αυτές ΜΕΑ θα ανατεθούν. Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) που θα επιλεγεί για το κάθε ΣΔΙΤ θα αναλάβει, ενδεικτικά, τη σύνταξη του συνόλου των απαραίτητων μελετών, την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των μονάδων. 

Κατά την πρώτη φάση η αναθέτουσα αρχή (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Αττικής – ΕΔΣΝΑ) προτίθεται να προεπιλέξει κατά μέγιστο αριθμό έξι υποψηφίους, οι οποίοι θα περάσουν στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και των δεσμευτικών προσφορών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό