35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ενδιαφέρον από Τέρνα, Άκτωρ, Άβαξ και Intrakat για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τη συμμετοχή των Τέρνα (όμιλος ΓΕΚ Τέρνα), Άκτωρ (Ελλάκτωρ), Άβαξ και Intrakat θα συνεχίσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της κατασκευής της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς Ίλιον.

Οι προαναφερόμενες τεχνικές εταιρείες εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχει ξεκινήσει η Αττικό Μετρό για τη νέα γραμμή.

Η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς Ίλιον έχει προϋπολογισμό 550 εκατ. (χωρίς ΦΠΑ).

Ειδικότερα, στο αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο περιλαμβάνεται η μελέτη και η κατασκευή τριών επιμέρους αντικειμένων: α) η Επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον συμπεριλαμβανομένου ενός Σταθμού Μετεπιβίβασης, β) η επέκταση του Αμαξοστασίου του Ελαιώνα και γ) η αναβάθμιση και η αντικατάσταση υφιστάμενων ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας.

Η επέκταση έχει μήκος περίπου 4 χλμ., θα ξεκινά από την Ανθούπολη και περιλαμβάνει τρεις νέους Σταθμούς, «Παλατιανή», «Ίλιον», «Άγιος Νικόλαος».

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1.000 μ. βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Έργα υποδομών: «Στοίχημα» αξίας 14 δισ. ευρώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό