18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση 200.000 ευρώ σε Καστοριά και Ξάνθη

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ στον δήμο Καστοριάς και 200.000 ευρώ στον δήμο Μύκης (Ξάνθης), δίνεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυξημένες ανάγκες στην προσπάθεια αποτροπής επέκτασης του κορονοϊού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε, επίσης, τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Πολιτική Προστασία.

Τηλεδιάσκεψη και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Καστοριά

Σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την πανδημία του κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, που πλήττεται ιδιαίτερα, έγινε σήμερα και συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη συντεταγμένη πορεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έγινε γνωστό ότι σήμερα παραδίδεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ένας μεταφερόμενος θάλαμος 21 τ.μ., καθώς και ένας ακόμη στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, προκειμένου να ενισχύσουν τη λειτουργία των δύο δομών υγείας.

Επίσης, αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς θα παραδοθούν 300 μάσκες φαρμακευτικού άνθρακα πολλαπλών χρήσεων, 100 λίτρα αντισηπτικό και 200 μπουκάλια οινόπνευμα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου και η Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου ζήτησαν από τους φορείς Αυτοδιοίκησης ‘Α και Β΄ βαθμού της Καστοριάς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον περιορισμό του κορονοϊού, προκειμένου αυτές να διαβιβαστούν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Στις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Καστοριάς, καθώς επίσης και σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, όπως οι φαρμακοποιοί, τα Σώματα Ασφαλείας, η Πυροσβεστική και άλλοι κλάδοι, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την αυταπάρνηση που δείχνουν τις κρίσιμες αυτές ώρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Βακόπουλος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό