12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενίσχυση του ΚΚΕ της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάλεσμα στους Έλληνες να στηρίξουν το κόμμα του

«Το δίλημμα σήμερα είναι ένα: “Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων”. Και τέτοια αντιπολίτευση μπορεί να ασκήσει μόνο το ΚΚΕ» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σημειώνει ότι στο εκλογικό αποτέλεσμα «αποτυπώνονται ταυτόχρονα δύο στοιχεία: Από τη μία ένας γενικός αρνητικός συσχετισμός, που τον βλέπουμε στα υψηλά ποσοστά που διατηρεί η ΝΔ και στο πάνω από 70% που συγκεντρώνουν αθροιστικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και εφάρμοσαν τα βάρβαρα μνημόνια, αλλά και στα ποσοστά ακροδεξιών κομμάτων» και «παράλληλα η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτυπώνει ένα αντίρροπο “ρεύμα” που υπάρχει και ενισχύεται στην κοινωνία, αν και ακόμα αδύναμο. Είναι το “ρεύμα” της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Ένα “ρεύμα” που δεν ψάχνει νέους σωτήρες από την κυβερνητική εναλλαγή».

«Τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ δεν είναι ευκαιριακά»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζει ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ δεν είναι ευκαιριακά, αντίθετα εδράζονται σε μια διαρκή προσπάθεια οικοδόμησης αγωνιστικών δεσμών με όλον αυτόν τον κόσμο που προσβλέπει σήμερα πιο μαζικά προς το ΚΚΕ, «γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι θα επαναλάβει αυτή του την επιλογή και στις 25 Ιουνίου».

Επισημαίνει, επίσης, την σημασία του γεγονότος της ανάδειξης του ΚΚΕ σε τρίτη δύναμη εκεί όπου συγκεντρώνονται μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι λαϊκοί άνθρωποι που ψήφισαν ΝΔ, δεν το έκαναν επειδή “περνάνε καλά”, αλλά γιατί όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από τις ελπίδες που τους “πούλησαν με το κιλό”, τελικά τους είπαν ότι “δεν υπάρχει εναλλακτική” απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Το ίδιο “σήμα” έδινε και η στάση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στα “μεγάλα” ζητήματα, ως «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία 4 χρόνια.

Σημειώνει, ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που εμπέδωσε αυτή τη λογική ψήφισε τόσο τη ΝΔ, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική του «μικρότερου κακού», προσθέτοντας «εμείς τους καλούμε ξανά να εγκαταλείψουν αυτή τη λογική και στις 25 Ιουνίου, να στηρίξουν τη δική τους δύναμη, το ΚΚΕ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι «Ισχυρή αντιπολίτευση» δεν μπορούν να ασκήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα κόμματα που υπερψήφισαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ αντίστοιχα, που “έβαλαν πλάτη” σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Προσθέτει ότι «ακόμα και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης – η οποία να διευκρινίσουμε ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στην επόμενη Βουλή, αλλά στη μεθεπόμενη – αν πάρουμε το παράδειγμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που “σηκώνει” η ΝΔ, θα δούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει “ορθάνοικτη” την πόρτα με τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα».

«Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, και από αυτό, ότι πραγματική, στρατηγική και μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι μόνο το ΚΚΕ» τονίζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό