16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Εμφανίζεται να είναι από την ΕΛΑΣ και προειδοποιεί τους παραλήπτες για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το fishing και άλλες πρακτικές ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά ανυποψίαστων πολιτών καλά κρατούν. Σύμφωνα με προειδοποίηση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, επιτήδειοι διακινούν αυτό το διάστημα ένα νέο ψευδεπίγραφο μήνυμα.

⚠Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιουhttps://t.co/AlXf1XLEwA pic.twitter.com/O7ZjUI3jAI

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) July 21, 2024

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπογραφή του Αρχηγού, λογότυπο της ΕΛΑΣ και… απειλές

Πιο αναλυτικά, οι δράστες προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων. Τους απειλούν μάλιστα ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους και η φωτογραφία τους.

Μην ανοίξετε τα συνημμένα αρχεία, διαγράψτε το

«Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό