24.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Εμφάνιση-έκπληξη από την Κέιτ – Για πρώτη φορά δημόσια, μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια απροσδόκητη εμφάνιση στο πλευρό του συζύγου της πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια επίσκεψη στο Σάουθπορτ, όπου είχαν μια ιδιωτική συνάντηση με τις οικογένειες των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι τον Ιούλιο. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση της πριγκίπισσας από τότε που ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία της και σταδιακά άρχισε να επιστρέφει στα καθήκοντά της.

Βασιλικές πηγές λένε ότι η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε να συνοδεύσει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για «να δείξει την υποστήριξη, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια της στην τοπική κοινότητα», μεταφέρει το BBC.

Η βασιλική επίσκεψη στο Σάουθπορτ είχε προγραμματιστεί ως εκδήλωση χαμηλών τόνων, ώστε να δοθεί χρόνος για τη συνάντηση κατ’ ιδίαν με τις οικογένειες των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους και με τη δασκάλα χορού που ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Με αυτή την επίσκεψη στο Σάουθπορτ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ ήθελαν να δείξουν στην κοινότητα ότι «δεν την έχουν ξεχάσει».

Το ζευγάρι μίλησε ακόμα με τους αστυνομικούς και τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που βοήθησαν στον τόπο της αιματηρής επίθεσης, που σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου 2024 στο βορειοδυτικό Σάουθπορτ. Υπενθυμίζεται ότι τρία παιδιά σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον μιας παιδικής ομάδας χορού και άλλα 10 άτομα -οκτώ εκ των οποίων ήταν παιδιά- τραυματίστηκαν. Ο 17χρονος Axel Rudakubana, συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος και κατηγορείται για πολλαπλές δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας.

Παρά τις προκλήσεις της υγείας της, αυτή η επίσκεψη αποτελεί την πιο σημαντική δημόσια δραστηριότητά της Κέιτ μέχρι στιγμής. Η ίδια έχει μιλήσει για τις «καλές και κακές μέρες» που βιώνει, ενώ το παλάτι του Κένσινγκτον έχει επισημάνει πως οι εμφανίσεις της μπορεί να τροποποιούνται ή να αλλάζουν τελευταία στιγμή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό