35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Εμπνευστής ο Ρομπ Μπέροου μέχρι το θάνατό του μεγάλη απώλεια στο αγγλικό ράγκμπι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρομπ Μπέροου άφησε την τελευταία του πνοή στα 41 του χρόνια, με τον θρύλο των Λιντς Ράινος να πάσχει από νόσο κινητικού νευρώνα από το 2019, δύο χρόνια μετά από την απόσυρσή του από το ράγκμπι. Ο Μπέροου είχε κερδίσει στην καριέρα του 8 Πρωταθλήματα και 2 Τσάλεντζ Καπ, σε μία 17ετή θητεία στην αγγλική ομάδα.

Αφού είχε διαγνωστεί με αυτήν την αρρώστια, αφιέρωσε τον εαυτό του ώστε να βεβαιωθεί πως να αυξήσει την επίγνωση σχετικά με την νόσο κινητικού νευρώνα. Παράλληλα, χρηματοδοτεί την κοινότητα του MND (Motor Neurone Disease) με την υποστήριξη των στενών του φίλων και του πρώην συμπαίκτη του, Κέβιν Σίνφιλντ.

Σε μία συναισθηματική αφιέρωση στον φίλο του, ο Σίνφιλντ περιέγραψε τα νέα του θανάτου του Μπέροου ως «την ημέρα που κανείς δεν ήλπιζε πως θα έρθει». Σε μία δήλωσή του ανέφερε: «θα λέω πάντα πως ήταν ο πιο σκληρός παίκτης που έπαιξα ποτέ μαζί, ωστόσο από την διάγνωσή του και μετά ήταν ο πιο σκληρός και ο πιο γενναίος που συνάντησα ποτέ».

Ο Σίνφιλντ στον μαραθώνιο του Λιντς που είναι αφιερωμένος στον Ρομπ Μπέροου, μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή μαζί του, όταν τον κουβάλησε στα χέρια του ώστε να περάσουν μαζί την γραμμή του τερματισμού.

Η ανακοίνωση της Λιντς αναγράφει χαρακτηριστικά για τον Μπέροου: «Ο Ρομπ ενέπνευσε ολόκληρη την χώρα με τις γενναίες μάχες του κατά της ασθένειας. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του, αφού η κατάστασή του χειροτέρεψε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Μπέροου πέρασε ολόκληρη την καριέρα του με τους Λιντς Ράινος κέρδισε κάθε δυνατό τίτλο με την ομάδα, ως κομμάτι της χρυσής γενιάς της. Ένας άνθρωπος που δούλευε πολύ σκληρά και ήταν αφοσιωμένος, με τις ατρόμητες εμφανίσεις του να τον έχουν μετατρέψει σε έναν από τους πιο σεβαστούς παίκτες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό