25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Εμβολιάστηκες; Ίσως βρεις περισσότερα matches σε εφαρμογές τύπου Tinder

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πλειοψηφία των μεγαλύτερων dating apps στις ΗΠΑ, επιθυμώντας να παροτρύνουν τους χρήστες να προβούν στον εμβολιασμό για την πανδημία της Co-19, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν νέες λειτουργίες στο περιβάλλον τους ως αποκλειστικά προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Γίνεται λόγος για ορισμένες από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες γνωριμιών, όπως είναι οι Tinder, Hinge, Match, OKCupid, BLK, Chispa, Plenty of Fish, καθώς και Bumble και Badoo.

Ο στόχος των εφαρμογών είναι να ενθαρρυνθούν τους χρήστες να εμβολιαστούν, δίνοντας και μία υπόσχεση πως με την πραγματοποίηση του εμβολιασμού τους θα είναι σε θέση να βρουν περισσότερα matches και να βγουν πολλά ραντεβού.

Μάλιστα, σύμφωνα με μία έρευνα του OKCupid τα άτομα που σκοπεύουν να εμβολιαστούν ή έχουν εμβολιαστεί έχουν 14% περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσουν τα matches τους. Επιπροσθέτως, ορισμένες εφαρμογές θα επιτρέπουν στους χρήστες να θέτουν ως φίλτρο για την εύρεση των matches τους τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, κάθε εφαρμογή διαφοροποιείται σχετικά με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει. Το Tinder, για παράδειγμα, θα προσφέρει premium δυνατότητες στους εμβολιασμένους χρήστες, προσθέτοντας αυτοκόλλητα για το προφίλ τους, υποδεικνύοντας ότι έχουν προβεί σε εμβολιασμό.

Το Bumble και το Badoo θα παρέχουν επίσης παρόμοια σήματα εμβολίου στα προφίλ των χρηστών και δωρεάν πρόσβαση σε premium χαρακτηριστικά ενώ το Hinge εξίσου περιλαμβάνει δωρεάν χαρακτηριστικά που συνήθως πληρώνονται και ενθαρρύνει τους χρήστες να κοινοποιούν την πραγματοποίηση του εμβολιασμού τους στα προφίλ τους.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πώς οι εφαρμογές θα επαληθεύουν αν οι χρήστες έχουν όντως εμβολιαστεί. Η μόνη εφαρμογή που έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες είναι το Tinder, καθώς περιλαμβάνει δυνατότητες επαλήθευσης με συστήματα που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό των χρηστών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό