28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ για επιστροφή της ΕΔΕ της γυναικοκτονίας: «Δέσμευση για διαφάνεια»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη δική της απάντηση σε δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε επιστροφή της ΕΔΕ των Αγίων Αναργύρων από το Συνήγορο του Πολίτη, δίνει η Ελληνική Αστυνομία. 

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν.

Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».

Η καταγγελία των συνηγόρων της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα

«Παρατηρείται μία αδιανόητη κωλυσιεργία και ατελή εκπλήρωση του καθήκοντος εκ μέρους συγκεκριμένων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., και για όλα αυτά έχουμε ενημερώσει εγκαίρως την Δικαιοσύνη» σημείωσαν νωρίτερα, σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της μητέρας της Κυριακής Γρίβα.

«Η επιστροφή του φακέλου στον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Διοικητικών Εξετάσεων, ο οποίος, μάλιστα, ουδέποτε εγκαίρως μας απάντησε στα αιτήματά μας, και ο οποίος ουδέποτε κάλεσε την οικογένεια για κατάθεση, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΛ.ΑΣ» αναφέρουν.

Όπως σημειώνουν, δεν είναι η πρώτη φορά που όταν διερευνώνται αστυνομικά όργανα για πράξεις σε βάρος πολιτών, «υπάρχει καθυστέρηση και συγκαλυπτική στάση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό