31.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΕΛΤΕ: 25η Ολομέλεια του CEAOB

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΛΤΕΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 015/2024

Αθήνα, 25-06-2024

25η Ολομέλεια του CEAOB

Στις 18 και 19 Ιουνίου 2024, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Ελέγχου (CEAOB) πραγματοποίησε την 25η συνάντηση ολομέλειας της στο Παρίσι, φιλοξενούμενη από την Εποπτική Αρχή της Γαλλίας (H2A-Haute Autorité del’Audit).

Κύρια αποτελέσματα

Τα μέλη υιοθέτησαν το προσχέδιο των μη δεσμευτικών κατευθυντήριων γραμμών τουCEAOB σχετικά με τη περιορισμένη διασφάλιση των εκθέσεων βιωσιμότητας για δημόσια διαβούλευση διάρκειας ενός μήνα πριν από την τελική έγκριση, η οποία προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Τα μέλη υιοθέτησαν τις προτάσεις που ετοιμάστηκαν από την ειδική ομάδα εργασίας σχετικά με τα κριτήρια για μη μέλη/observers του CEAOB.

Τα μέλη αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με την ενσωμάτωσης της CSRD και συζήτησαν θέματα σχετικά με την υπόθεση της Wirecard και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους ελεγκτές.

Εκλογή ΠροέδρουΟ κ. Πάνος Προδρομίδης εξελέγη ως νέος Πρόεδρος του CEAOB για θητεία τεσσάρων ετών που ξεκινάει στις 12 Ιουλίου 2024. Ο κ. Προδρομίδης θα διαδεχθεί τον κ. Parent, του οποίου η τετραετής θητεία θα λήξει την ίδια ημερομηνία.

Δραστηριότητες των υποομάδων (sub–groups)

Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του International Equivalence and Adequacy sub- group, του Enforcement sub-group, του Inspections sub-group, του International Auditing Standards sub-group και του Market Monitoring sub-group

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας του, το CEAOB προσκάλεσε τον Πρόεδρο του EFRAG SR TEG, καθώς και εκπροσώπους της EBA, της European Contact Group (ECG) και της ecoDa για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό