20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

‘Ελπίζω να μπορέσω να κυριαρχήσω στα Grand Slam, όπως ο Τζόκοβιτς’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

SPORT24.GR
28.08.2021 | 10:15

EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, λίγα 24ωρα πριν την έναξη του Αμερικανικού Όπεν και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά και τον ίδιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την 4η συνεχόμενη συμμετοχή του στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει για πρώτη φορά τον 3ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο περσινό US Open, ο 23χρονος πρωταθλητής μας γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Μπόρνα Τσόριτς, χάνοντας 6 match points και προβάδισμα με 5-1 games στο 4ο σετ. Αυτή η ήττα ήταν εκπαιδευτική για τον Στέφανο ο οποίος τη θυμήθηκε και ελπίζει πως θα τον βοηθήσει στο φετινό τουρνουά.

“Έμαθα πολλά από αυτό το ματς. Πιστεύω ήταν σημαντικό που συνέβη αλλά και μεγάλη ατυχία που συνέβη εδώ. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναπεράσει και δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να περάσω κάτι τέτοιο. Την αντιλαμβάνομαι περισσότερο σαν νίκη παρά σαν ήττα” είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αναφέρθηκε στον Άντι Μάρει που πρόκειται να συναντήσει στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν τη Δευτέρα (21:00GR) αλλά και στον Νόβακ Τζόκοβιτς που στοχεύει στον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και στο ημερολογιακό Grand Slam στη Νέα Υόρκη.

“Ο Άντι είναι κάποιος που δουλεύει πολύ σκληρά για να επιστρέψει και έχει παίξει πολύ καλό τένις για να βρίσκεται εδώ που είναι αυτή τη στιγμή. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να εξαντλήσω τις πιθανότητές μου απέναντί του. Είναι κάποιος που δεν τα παρατάει ποτέ. Πρέπει να παίξω καλό τένις για να τον κερδίσω” είπε.

Για τον Νόλε, υπογράμμισε: “Τρέφω μεγάλο σεβασμό για ότι έχει καταφέρει. Είναι παράδειγμα καθώς είναι κάποιος που έχει αφοσιωθεί στο τένις και πάντα πετυχαίνει το μέγιστο που μπορεί”.

“Πραγματικά εύχομαι κάποια μέρα να βρεθώ κι εγώ σε αυτό το επίπεδο σταθερότητας και να μπορώ να κυριαρχήσω στα Grand Slam, όπως κάνει αυτός. Είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό. Πιστεύω ότι έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια πως να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του και να τις αξιοποιεί την κατάλληλη στιγμή”.

: Tennis24

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό