15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελπίζουμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο παρά σε συχνές δόσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε το Σάββατο ότι μια ετήσια δόση εμβολίου για τον COVID-19 θα ήταν προτιμότερη από τις συχνότερες αναμνηστικές δόσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο COVID-19 των Pfizer/BioNtech έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτων που προκαλούνται από την υπερμεταδοτική παραλλαγή Omicron, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης.

Με τα κρούσματα να εκτινάσσονται στα ύψη, ορισμένες χώρες έχουν επεκτείνει τα ενισχυτικά προγράμματα εμβολιασμού COVID-19 ή μείωσαν το χάσμα μεταξύ των δόσεων καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία. Διαβάστε περισσότερα

Σε συνέντευξή του στο N12 News του Ισραήλ, ο Μπουρλά ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως αναμνηστικά εμβόλια να χορηγούνται κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες σε τακτική βάση.

«Αυτό δεν θα είναι ένα καλό σενάριο. Αυτό που ελπίζω (είναι) είναι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να κάνετε μία φορά το χρόνο», είπε ο Μπούρλα. «Μία φορά το χρόνο – είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται. Έτσι, από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει το Omicron και να μην ξεχνά τις άλλες παραλλαγές και αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση», είπε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε ότι η Pfizer θα μπορούσε να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για ένα επανασχεδιασμένο εμβόλιο για την καταπολέμηση του στελέχους Omicron και να το παράγει μαζικά, μόλις τον Μάρτιο.

Επικαλούμενο τρεις μελέτες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή ότι η τρίτη δόση ενός εμβολίου mRNA είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της Omicron, παρέχοντας 90% προστασία από τη νοσηλεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό