23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελπίζει σε δοκιμαστικές συναυλίες τον Μάιο, μετά το πείραμα της Βαρκελώνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συνδικαλιστική ένωση μουσικού θεάματος της Γαλλίας ελπίζει ότι δοκιμαστικές συναυλίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία «τον Μάιο», δεδομένων των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων ενός παρόμοιου πειράματος στη Βαρκελώνη, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς διοργανωτές, δεν υπήρξε «καμία ένδειξη» μόλυνσης, μετά τη δοκιμαστική συναυλία με τη συμμετοχή 5000 ανθρώπων, στα τέλη Μαρτίου στη Βαρκελώνη, όπου το κοινό, φορώντας μάσκες, μπόρεσε να χορέψει, χωρίς να τηρεί αποστάσεις.

«Τα αποτελέσματα της Βαρκελώνης, είναι ένα υπέροχο νέο, αυτό ενδυναμώνει την επιθυμία μας στη Γαλλία να συνεχίσουμε αυτές τις έρευνες», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαλίκα Σεγκινό, επικεφαλής του συνδικάτου Prodiss.

«Διότι η Ισπανία αναμένει επίσης πολλά από το γαλλικό πείραμα», συνέχισε. «Διότι δεν πρόκειται για ένα μονάχα πρότζεκτ, για το οποίο πρέπει να βρούμε τη λύση. Είναι επείγον στη Γαλλία να έχουμε την επιβεβαίωση των αρχών ότι οι δοκιμαστικές συναυλίες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τον Μάιο».

Οι πολιτιστικοί χώροι είναι κλειστοί από το φθινόπωρο στη Γαλλία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Δύο σχέδια δοκιμαστικών συναυλιών, ένα στο Παρίσι κι ένα στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία αναβάλλονται συνεχώς από τον Φεβρουάριο.

Το συνδικάτο Prodiss, με τη βοήθεια του Assistance publique-Hopitaux de Paris, εργάζεται για εκείνο στο Bercy, μια μεγάλη αίθουσα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου το γαλλικό ροκ συγκρότημα Indochine θέλει να συμμετάσχει.

«Θέλουμε να το κάνουμε, για να βοηθήσουμε κάθε επάγγελμα, για να δείξουμε ότι, όπως στη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, το να πάει κανείς σε μια συναυλία (με μάσκες) δεν είναι επικίνδυνο», είχε προσφάτως δηλώσει στο AFP ο αρχηγός του συγκροτήματος Νικολά Σιρκίς. «Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε το σήμα των αρχών».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό