25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ελληνόκτητο το πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελληνικής ιδιοκτησίας ήταν το πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι, σήμερα το μεσημέρι, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με  την U.S. Central Command.

Οι Χούθι εκτόξευσαν  αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) και έπληξαν το M/T Wind, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Παναμά.

Το M/T Wind είχε δέσει πρόσφατα στη Ρωσία και είχε προορισμό την Κίνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.  Από την επίθεση προκλήθηκε πλημμύρα που οδήγησε στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος διεύθυνσης. Πολεμικό σκάφος ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο.

Houthis strike M/T Wind in Red Sea

At approximately 1 a.m. (Sanaa time) May 18, Iranian-backed Houthis launched one anti-ship ballistic missile (ASBM) into the Red Sea and struck M/T Wind, a Panamanian-flagged, Greek owned and operated oil tanker.

M/T Wind most recently docked… pic.twitter.com/kDjH7TXKkm

— U.S. Central Command (@CENTCOM) May 18, 2024

Αυτή η συνεχιζόμενη κακόβουλη και απερίσκεπτη συμπεριφορά των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζεται στην ανακοίνωση της U.S. Central Command.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό