35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ελληνική Λύση: Τα δύο εντελώς παράδοξα με Φράγκο και Γαλατώ Αλεξανδράκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι 370.000 ψήφοι και το 9.30% επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων έφεραν την Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση των Ευρωεκλογών. Παράλληλα τής χάρισαν δύο έδρες στην Ευρωβουλή.

Οι δύο υποψήφιοι που επιλέχθηκαν να την εκπροσωπήσουν είναι ο Εμμανουήλ Φράγκος με εξαψήφιο αριθμό σταυρών (110.348) και η Γαλάτω Αλεξανδράκη με λιγότερους από τους μισούς (51.267).

Ο πρώτος ανανέωσε τη θητεία του, καθώς ήταν αυτός που, ως επιλαχών την πρώτη φορά, είχε αντικαταστήσει στα έδρανα τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο για την πενταετία 2019-2024. Η δεύτερη εξελέγη για πρώτη φορά.

Η εκλογή αμφότερων παρόλα αυτά συνοδεύεται από τις δύο εκλογικές παραδοξότητες.

Η σύγχυση με τον στρατηγό

Τον 30χρονο Χιώτη Εμμανουήλ Φράγκο πολλοί τον μπέρδεψαν με τον Φραγκούλη Φράγκο, επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ και πρώην υπουργό Άμυνας. Το γεγονός πως ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης χρησιμοποιεί το υποκοριστικό Φραγκούλης σε παρένθεση αρκούσε για να προκληθεί σύγχυση.

Το γεγονός ανέδειξε ο ίδιος ο απόστρατος αξιωματικός σε ανάρτησή του, ενημερώνοντας πως ο ίδιος δεν έθεσε ποτέ υποψηφιότητα με το κόμμα του Βελόπουλου. Αντιθέτως κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Εμμανουήλ Φράγκο για εκμετάλλευση της συνωνυμίας έτσι ώστε να αποσπάσει σταυρούς. Ζήτησε μάλιστα «όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ».

Η άγνωστη κτηνοτρόφος

Κι αν ο νεαρός πολιτικός είναι κοντά στον Κυρ. Βελόπουλο, στην περίπτωση της Εβρίτισσας συνταξιούχου, οι πληροφορίες για το πολιτικό υπόβραθρό της είναι άγνωστες. Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα της Θράκης, πρόκειται για μια 76χρονη πρώην κτηνοτρόφο με γιο κρεοπώλη χωρίς ερείσματα στην τοπική κοινωνία.

Η καταγωγή της εμφανίζεται να είναι από χωριό του Διδυμότειχου, αλλά δεν είχε εμπλακεί ποτέ στο παρελθόν με τα κοινά. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης, ομολόγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του πως «δεν την έχω δει ποτέ την κυρία, δεν την γνωρίζω και σίγουρα δεν μένει στην Αλεξανδρούπολη».

Παρόλα αυτά η Γαλάτω Αλεξανδράκη ήρθε δεύτερη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος! Μια ερμηνεία που δίδεται είναι πως επειδή ήταν πρώτη στο ευρωψηφοδέλτιο της παράταξης, σταυρώθηκε από χιλιάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό