18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελληνική ημερίδα με συμμετοχή της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για το Ballast Water στο Houston

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ελληνική εταιρεία NAIAS LABS και ο τοπικός της σταθμός στο Houston του  Texas , οργάνωσαν με επιτυχία στο Houston, στις 25 Μαρτίου 2022, ημερίδα με θέμα το Εθνικό (US VGP/2013) και το διεθνές (IMO) κανονιστικό πλαίσιο διαχείρισης του θαλάσσιου έρματος ( Ballast Water).

Την ημερίδα παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ακτοφυλακής (USCG), νηογνώμονες και εκπρόσωποι μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι λόγοι και η αναγκαιότητα του ελέγχου της απόρριψης θαλάσσιου έρματος για την προστασία των θαλασσίων οικοσυστημάτων από επιδρομικά ξενόφερτα είδη, το επιστημονικό υπόβαθρο τών τεχνικών επεξεργασίας και παρακολούθησης καθώς και οι σχετικές απαιτήσεις των κανονισμών.

Έγινε συγκριτική παρουσίαση των ημερομηνιών αναγκαστικής συμμόρφωσης των ποντοπόρων πλοίων με βάση τις απαιτήσεις του ΙΜΟ και του VGP/2013.

Παρουσιάσθηκαν τα υπάρχοντα εργαλεία της NAIAS , τα οποία είναι διαθέσιμα και ήδη χρησιμοποιούνται διεθνώς , με η χωρίς την συνδρομή επιθεωρητών της , από την ναυτιλιακή κοινότητα για την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις παρακολούθησης της διαχείρισης του έρματος μαζί με παραδείγματα των αντιστοίχων εκθέσεων, συμβατών με τους κανονισμούς.

Κλείνοντας έγινε σύνοψη της σχετικής διεθνούς εμπειρίας της εταιρείας με αναφορές στα σημεία τα οποία έχουν αναδειχθεί  ως πρακτικές δυσκολίες κατά την εφαρμογή των κανονισμών. Επίσης  προτάθηκε από την ΝAIAS η σκέψη για την διερεύνηση της δυνατότητας σταδιακής σύγκλισης των εν ισχύ Εθνικών και Διεθνών κανονιστικών πλαισίων, δεδομένης της σημερινής πολυπλοκότητας, η οποία δυσκολεύει τις προσπάθειες συμμόρφωσης.  

Η εταιρεία δέχθηκε συγχαρητήρια από μέλη το USCG , του American  Bureau of Shipping (ABS) και  παρόντες και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας μαζί τους.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό