23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ελληνικά ριάλιτι: 10+1 προγράμματα που ευτυχώς ξεχάσαμε (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποια είναι τα χειρότερα ριάλιτι που προβλήθηκαν ποτέ στην ελληνική τηλεόραση; Ίσως να θυμάστε ελάχιστα από αυτά…

Τα τελευταία χρόνια «γεννιούνται» ολοένα και περισσότερα ριάλιτι, φέτος όμως υπήρξε μια «καταιγίδα» στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Κάποια από αυτά πέτυχαν περισσότερο, άλλα λιγότερο και άλλα απέτυχαν παταγωδώς. Κανένα όμως από τα φετινά δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα του παρελθόντος, που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν και ίσως να θυμάστε ελάχιστοι.

Ας δούμε κάποια τηλεοπτικά προγράμματα που όπως ήρθαν στην τηλεόραση… έφυγαν, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης ήταν απογοητευτικά.

The Gym Show (2002)

Το Star το 2002 μπήκε στον… χορό των ριάλιτι, με το «Gym Show». Επρόκειτο για το μοναδικό ριάλιτι στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης με θέμα τη γυμναστική. Η «δράση» εκτυλισσόταν σε ένα γυμναστήριο, με παίκτες να κυκλοφορούν με τα τελείως απαραίτητα, με σκοπό… να βλέπουμε τα κορμία που σμίλευαν. Ούτε αυτό όμως συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό.

Ο λόγος που ίσως να θυμάστε το «Gym Show» είναι η συμμετοχή σε αυτό του Χρήστου Χολίδη. Το ριάλιτι «κόπηκε» μετά από λίγες προβολές καθώς έπιασε πάτο, ενώ παρενέβη και στο ΕΣΡ.

«The Wall» (2003)

To 2003 o ΑNT1 αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του «The Wall» σε μια εποχή κατά την οποία η «Φάρμα» στο Mega έκανε θραύση. Το σκηνικό ήταν απλό. Δυο σπίτια, μια βίλα και ένας σχεδόν στάβλος και κάποιοι παίχτες που τσακώνονταν ψηφίζοντας ο ένας τον άλλον σε ποια πλευρά του τοίχου θα διανυκτερεύσουν.

Αν δεν θυμάστε τίποτα από αυτά, ίσως να θυμάστε ένα όνομα: Ρούλα Βροχοπούλου

Το Πάρτυ (2003)

Μετά το «Bar» που είδαμε στο Mega και πραγματικά σάρωσε τα νούμερα τηλεθέασης, το κανάλι αποφάσισε να συνεχίσει με δεύτερο κύκλο. Άλλαξε το όνομα σε «Πάρτυ», άλλαξε παρουσιαστής (από τον Μίλτο Μακρίδη στην Κατερίνα Λάσπα), άλλαξαν και τα νούμερα τηλεθέασης. Το ριάλιτι έφυγε από τις οθόνες μας με συνοπτικές διαδικασίες.

Mission (2003)

Όταν ο μετρ του είδους Ανδρέας Μικρούτσικος αποφάσισε να παρουσιάσει το ριάλιτι εγκλεισμού «Mission», κανείς δεν πίστευε πως θα περνούσε τόσο αδιάφορο, καθώς και πως θα έμενε στην ιστορία των πιο αποτυχημένων προγραμμάτων με χρυσά γράμματα.

Dream Show – The Τheater (2004)

Μετά το επιτυχημένο μουσικό «Dream Show», ο Alpha αποφασίζει να κάνει τη θεατρική του έκδοση ώστε να εμφανιστεί το επόμενο ταλέντο της υποκριτικής. Το μόνο -ευτυχώς- που θυμόμαστε από αυτό, είναι ο νικητής. Ο Ανρέας Γεωργίου κερδίζει το «Dream Show» και πλέον είναι ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης και ηθοποίος. Θυμάστε κάτι άλλο από αυτό;

Big Mother (2005)

Μετά το επιτυχημένο project του Big Brother, οι ιθύνοντες του σταθμού σκέφτηκαν να το ανανεώσουν, βάζοντας στο ίδιο σπίτι τους παίκτες με τις μαμάδες τους. Από ότι φάνηκε δεν πέτυχε τίποτα, καθώς κανείς δεν θυμάται κάτι από αυτό.

Ο Υποψήφιος (2006)

Ο Υποψήφιος ήταν η ελληνική εκδοχή του «The Apprentice» που προβαλλόταν με επιτυχία στην Αμερική. Στη θέση του Trump, ο Πέτρος Κωστόπουλος. Ο ίδιος στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά είχε πει σχετικά με το εγχείρημα: «Έκανα τη μεγαλύτερη αποτυχία που έγινε ποτέ. Ε, αφού πήγα να κάνω τον Ντόναλντ Τραμπ ο μαλ@@@@, ήταν ”Ο υποψήφιος”», αυτό τα λέει όλα…

Show Sexy (2008)

Στις αρχές του 2008, ο Alpha έβγαλε στον αέρα το πρώτο ριάλιτι που θα αναδείκνυε τον πιο sexy άνδρα και την πιο sexy γυναίκα στην Ελλάδα. Παρουσιαστής ήταν ο Κώστας Σόμμερ. Με παρέμβαση του ΕΣΡ, ένα μήνα μετά, κόπηκε.

Μια νύφη για τον γιο μου (2010)

Μετά το «Big Mother», ο Alpha σκέφτηκε να επαναφέρει τις μανούλες στις τηλεοπτικές μας οθόνες, αυτή τη φορά για να περάσουν από κόσκινο τις μέλλουσες νύφες τους και να καταλήξουν στην καλύτερη. Με το ζόρι έβγαλε τη σεζόν.

Real Housewives of Athens (2011)

Μετά το Μανχάταν, το Μπέβερλι Χιλς, το Νιού Τζέρσεϊ και την Ουάσινγκτον, οι «Real Housewives» έκαναν στάση στην Αθήνα. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, κανείς δεν ήθελε να βλέπει χλιδή, ακριβά εστιατόρια και ζωή για πλουσίους, με το πρόγραμμα να σημειώνει αποκαρδιωτικά νούμερα τηλεθέασης.

Game of Love (2018)

Πήγαν να βρουν τον έρωτα στο Game of Love με παρουσιαστή τον Χάρη Χριστόπουλο. Τι έγινε; Παρέμβαση εισαγγελέα στο Game Of Love αλλά και στο ΕΣΡ για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του καναλιού αλλά και των αρμόδιων στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που έχουν την αρμοδιότητα για την επίβλεψη τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα κόπηκε από τον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό