22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα 8-7: Η εθνική πόλο των ανδρών προκρίθηκε στο World Cup παρά την ήττα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η Εθνική πόλο των ανδρών να έχασε με 9-8 από το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα, αλλά η ήττα “σοκ” της Σερβίας από την Γεωργία -νωρίτερα- έδωσε στην “γαλανόλευκη” το “εισιτήριο” για τα τελικά του World Cup.

Ανώδυνη ήττα με 8-7 από το Μαυροβούνιο γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, στο τελευταίο παιχνίδι της για τον Β΄ προκριματικό όμιλο του World Cup, που φιλοξενήθηκε στην Ποντγκόριτσα.

Υπό κανονικές συνθήκες, το αποτέλεσμα αυτό θα ισοδυναμούσε με αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από την τελική φάση, όμως η ήττα-σοκ που γνώρισε νωρίτερα η Σερβία από τη Γεωργία (23-22 στα πέναλτι), έφερε τη “γαλανόλευκη” να τερματίζει δεύτερη, ευνοούμενη στην τριπλή ισοβαθμία με τους “πλάβι” (τους οποίους είχε νικήσει με 16-14) και τους γηπεδούχους, κι έτσι να παίρνει το εισιτήριο για το Λος Αντζελες.

Παρά την ήττα τους, οι “πλάβι” πέρασαν ως τρίτοι στην τριπλή ισοβαθμία, αφού είχαν νικήσει το Μαυροβούνιο με διαφορά δύο τερμάτων, όσο έχασαν από την εθνική.

Η τελική βαθμολογία του Β΄ ομίλου:

Ισπανία 13

Ελλάδα 9

Σερβία 9

Μαυροβούνιο 9

Γεωργία 5

Αυστραλία 0.

Η ελληνική ομάδα, που παρατάχθηκε με τη 13άδα της πρεμιέρας απέναντι στην Ισπανία (δηλαδή χωρίς τους Γκίλλα και Σολανάκη), βρήκε απέναντί της έναν αντίπαλο μαχητικό και αποφασισμένο, καθώς οι οικοδεσπότες του ομίλου έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση στα τελικά.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και εναλάσσονταν στην πρωτοπορία, με το Μαυροβούνιο να εκμεταλλεύεται κάποιες βεβιασμένες ελληνικές επιλογές, αλλά και την καλή ημέρα του τερματοφύλακα Πέταρ Τεσάνοβιτς, και να παίζουν στο ματς στα ίσια.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 5-5, με τις άμυνες στη συνέχεια να “σφίγγουν” και τις δύο ομάδες να χαλάνε τα σχετικά καλά ποσοστά που είχαν στο πρώτο ημίχρονο στον παίκτη παραπάνω.

Η εθνική προηγήθηκε 6-5 με πέναλτι του Φουντούλη, αλλά στη συνέχεια έχασε τρεις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (τη μία με δύο παίκτες παραπάνω) και το Μαυροβούνιο με τέρματα των Βασίλιε Ράντοβιτς στον παραπάνω και Μάτκοβιτς στην κόντρα, προσπέρασε 7-6.

Στο φινάλε της τρίτης περιόδου, μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορούσε να βρεθεί στο -2, αλλά ο Ζερδεβάς έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Αβέρκα σε παίκτη παραπάνω.

Αυτό που δεν έγινε στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, συνέβη στο ξεκίνημα του τέταρτου, με τον Μάτσιτς να εκμεταλλεύεται αδράνεια της ελληνικής άμυνας και να “γράφει” από κοντά το 8-6.

Η εθνική έχασε νέα -διπλή- ευκαιρία με δύο παίκτες παραπάνω και συνολικά έμεινε 11,5 λεπτά χωρίς γκολ, πριν ο Γενηδουνιάς δώσει τη λύση σε κόντρα επίθεση, 2΄21΄΄ πριν τη λήξη.

Είχε και ευκαιρία να ισοφαρίσει στη συνέχεια, αλλά ο Τεσάνοβιτς έκανε νέα επέμβαση σε παίκτη παραπάνω, σε σουτ του Φουντούλη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαναστασίου αστόχησε.

Το Μαυροβούνιο έψαξε το γκολ της πρόκρισης στην τελευταία επίθεσή του, αλλά οι διεθνείς έκλεψαν τη μπάλα και εξασφάλισαν έστω και με ήττα, την πρόκριση για την τελική φάση.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 3-3, 2-2, 2-1, 1-1

Οι συνθέσεις:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Τζούροβιτς, Μρσιτς 1, Μάτσιτς 1, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Πέρκοβιτς, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαϊδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό