21.1 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας και ασφαλείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Κύπριο πρόεδρο στο Μαξίμου

Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου.

Οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν στις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες στον κοινό συντονισμό των δυο χωρών σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, με επίκεντρο την επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

«Είμαστε ενόψει της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και όπως πάντα η Αθήνα και η Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους ενόψει και των διαφαινόμενων εξελίξεων στο κυπριακό ζήτημα, θα μας δοθεί μια φορά η ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση των ανοικτών ζητημάτων σε μία εποχή μάλιστα που δυστυχώς υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη μέση Ανατολή. Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας και ασφαλείας σε μία πολύ ταραγμένη εποχή Ο συντονισμός μας είναι απαραίτητος παρά ποτέ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ενδεικτικό των κοινών μας ανησυχιών λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα είμαστε μαζί στη Νέα Υόρκη την επόμενη κρίσιμη εβδομάδα, θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αποδεικνύουμε με πράξεις όχι με λόγια να δημιουργηθούν συνθήκες για να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες, είμαι σίγουρος ότι μέσα από την επίλυση του κυπριακού θα συμβάλουμε ακόμα περισσότερο σε αυτό που Ελλάδα και Κύπρος αποδεικνύουν ότι είναι πυλώνες ασφαλείας και σταθερότητας σε αυτή την περιοχή της ιδιαίτερης γεωστρατηγική σημασίας», τόνισε, από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό