18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ελεύθερο» να αυξήσει τα τέλη το Χίθροου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτρέψει στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου να αυξήσει τις προσαυξήσεις εισιτηρίων έως και 56%, αναθερμαίνοντας τη διαμάχη με αεροπορικές εταιρείες που αντιτίθενται στα υψηλότερα τέλη καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από την ύφεση του κορωνοϊού.

Ο κόμβος θα επιτρέπεται να αυξήσει τις χρεώσεις από 24,50 λίρες σε 34,40 λίρες σε διάστημα πέντε ετών από το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε την Τρίτη η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA). Συγκριτικά, το 2020 ήταν 22 λίρες ανά επιβάτη το 2020.

«Η CAA θα συνεργαστεί στενά με το Χίθροου, τις αεροπορικές εταιρείες και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους φορείς για να περιορίσει αυτό το εύρος τους επόμενους μήνες», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή. «Αυτές οι προτάσεις θα επιφέρουν προσιτές χρεώσεις για τους καταναλωτές και θα επιτρέψουν στο αεροδρόμιο να συνεχίσει να επενδύει στην ποιότητα των υπηρεσιών», προσθέτει.

Το Χίθροου βρίσκεται σε διαμάχη με τις αεροπορικές εταιρείες εδώ και μήνες καθώς προσπάθησε να αυξήσει τις χρεώσεις έως και 95% για να ανακάμψει από την πανδημία του Co-19.

Ο επικεφαλής του ομίλου του λόμπι της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών και πρώην επικεφαλής της British Airways, Willie Walsh, χαρακτήρισε το αεροδρόμιο «άπληστο μονοπώλιο» και είπε ότι οι επενδυτές «πρέπει να πιέσουν και να νιώσουν λίγο από τον πόνο».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της CAA, το Χίθροου σημείωσε ότι ενώ η ρυθμιστική αρχή πρέπει να προστατεύει τους καταναλωτές από υπερβολικά κέρδη, ένας διακανονισμός δεν πρέπει να «προστατεύει τις αεροπορικές εταιρείες» από τις νόμιμες αυξήσεις κόστους. Επιπρόσθετα, είπε ότι θα συζητήσει τις προτάσεις λεπτομερώς με τη ρυθμιστική αρχή και τους μεταφορείς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό