24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εντυπωσιακή DJ για το κύκλωμα που «έσπρωχνε» κοκαΐνη στη Μύκονο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η γνωστή DJ από την Πολωνία, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο, μετά τη «μαραθώνια» απολογία της, η οποία διήρκησε πάνω από οκτώ ώρες. Επιπλέον, ορίστηκε καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ αλλά και εμφάνιση στις ελληνικές προξενικές αρχές, στη Βαρσοβία.

Ο λόγος γίνεται για την 26χρονη πολύ γνωστή DJ, με καταγωγή από την Πολωνία, η οποία φέρεται να ήταν η «βιτρίνα» του 40χρονου ομοεθνή της και φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης κ.ά. ναρκωτικών στην Ψαρού της Μυκόνου.

Η νεαρή με τα εντυπωσιακά τατουάζ, το καλλίγραμμο σώμα και τους χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης ως DJ σε διάφορα μαγαζιά δικαιολογούσε τη μακρά παραμονή της ίδιας και των άλλων δύο dealer στο «νησί των ανέμων». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, «ενίοτε εκτελούσε χρέη συνοδού στον αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, κατά την πραγματοποίηση των αγοραπωλησιών, μέχρι την τελική συνάντηση με τον αγοραστή, ακόμα και όταν χρειαζόταν να εξέλθουν πεζή από το όχημα, ώστε να μην κινούν υποψίες».

Η 26χρονη DJ που συμμετείχε στο κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο

Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, όταν οι τρεις τους νοίκιασαν σπίτι στην περιοχή της Ψαρούς κι εκεί άρχισαν να λειτουργούν το «σούπερ μάρκετ» των ναρκωτικών τους. Ο 40χρονος φερόμενος ως αρχηγός ήταν αυτός που συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία – καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους αγοραστές ναρκωτικών ουσιών τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αναφορικά με το είδος, την τιμή και τον τρόπο πραγματοποίησης της πώλησης διαθέτοντας προς τούτο και σχετικό τιμοκατάλογο ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, τον οποίο προωθούσε στους αγοραστές. Επιπλέον συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Το δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας, ένας 37χρονος με καταγωγή από την ίδια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, ήταν επιφορτισμένος με την δια ζώσης παράδοση των ναρκωτικών ουσιών, στον χώρο που βρίσκονταν οι αγοραστές με την μέθοδο της επιτόπιας παράδοσης (delivery) και στον οποίο μετέβαινε με βάση το εκάστοτε σταλμένο από το πελάτη γεωγραφικό στίγμα στο χάρτη (location), κατ’ εντολή και για λογαριασμό του αρχηγού του κυκλώματος. Η συνάντηση πραγματοποιούταν τόσο σε πολυσύχναστα μέρη, έξω από υπαίθρια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή ζώνη της Μυκόνου και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους πλησίον της Χώρας. Για τη μετάβαση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσε ένα όχημα μάρκας Smart, το οποίο εξασφάλιζε ευελιξία στους στενούς δρόμους του νησιού.

Η 26χρονη DJ που συμμετείχε στο κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέθεταν πλαστικό κουτί χρώματος μαύρο με καπάκι που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκίνητου στο οποίο είχαν προσαρμόσει εσωτερικά αυτοσχέδια μαγνήτες με αποτέλεσμα να επικολλείται σταθερά σε μεταλλικά αντικείμενα, με προφανή χρήση την επικόλληση του εξωτερικά της καμπίνας του οχήματος σε σημείο που είναι αδύνατος ο φυσικός έλεγχος για να μειώνουν τις πιθανότητες εντοπισμού των ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά την 26χρονη DJ (σ.σ. κάνει καριέρα με ψευδώνυμο), η σύλληψη της έγινε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι – «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε να φέρει στην κατοχή της το κινητό της τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, μία τραπεζική κάρτα στα στοιχεία της και ένα φιαλίδιο το οποίο είχε τέσσερις κάψουλες και δύο χάπια ουσιών άγνωστης χημικής σύστασης. Η ίδια, προανακριτικά, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είναι επαγγελματίας DJ και παίζει μουσική σε πάρτι που διοργανώνονται σε πολυτελείς κατοικίες και μαγαζιά στη Μύκονο, ενώ φέρεται να αρνήθηκε ότι γνώριζε τη δράση του 40χρονου συντρόφου της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό