22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ελβετικό τυρί» τα στρατιωτικά επιτελεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο αίτημα για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που σχετίζονται με την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία αλλά και στο ενδεχόμενο, τέτοια στοιχεία να γίνονται γνωστά από στρατιωτικές πηγές, αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας,  Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα.

«Δεν δίδουμε τέτοια στοιχεία εξοπλισμού σε ανοιχτές διαδικασίες» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. « Δεν πρέπει, ελαφρά τη καρδία, να δημοσιοποιούνται τέτοια στοιχεία» ανέφερε. 

«Εάν είναι να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες, ας αρκεστούμε στο σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη. Από μένα δεν θα γίνει τέτοιο πράγμα», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα επιτελεία, τόνσε.  Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο».

Για αυτό καθ’ αυτό το θέμα της παροχής όπλων στην Ουκρανία, αρκεστηκε στο να πει,  ότι δεν θα στείλουμε όπλα για τα οποία δεν θα έχουμε μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους. 

«Ούτε αντιαεροπορικά των νησιών μας, ούτε αντιπλοϊκούς πυραύλους δεν θα δώσουμε, όσο κι αν μας τα ζητάνε, διότι έχουμε μια υπαρκτή απειλή», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Δήλωσε μάλιστα εκ νέου ότι «δεν θα κάνουμε τίποτα που θα αποδυναμώσει την αμυντική διάταξη της χώρας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό