22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελβετία: Αντιδράσεις για πολιτικό που πυροβόλησε πίνακα της Παναγίας και έκανε Instagram story

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια της πολιτικού Sanija Ameti στην Ελβετία, με τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από την προπόνησή της το Σάββατο στο σκοπευτήριο. Επέλεξε έναν «ιερό» στόχο και πολλοί πιστεύουν ότι ήταν σκόπιμο.

Η Ελβετίδα δημοτική σύμβουλος και ακτιβίστρια βρέθηκε στο στόχαστρο της κοινής γνώμης μετά τα Instagram story από τις ασκήσεις της στο σκοπευτήριο. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στην Ελβετία, όπου δύο εκατομμύρια από τα σχεδόν εννέα εκατομμύρια πολίτες κατέχουν πυροβόλα όπλα. Ωστόσο, η Αμέτι πυροβολούσε σε μια εικόνα της Παναγίας που κρατούσε τον Ιησού στην αγκαλιά της. Οι φωτογραφίες την δείχνουν να σημαδεύει με το όπλο και τον στόχο της με δώδεκα τρύπες από σφαίρες.

Η ειδησεογραφική πύλη blick.ch επιχείρησε να εξηγήσει γιατί ο πολιτικός επέλεξε έναν τέτοιο στόχο, προσβάλλοντας τόσο τους χριστιανούς όσο και τους μουσουλμάνους (η Μαρία και ο Ιησούς τιμούνται επίσης στο Κοράνι). Σε απάντηση, η Ameti αφαίρεσε τις φωτογραφίες από το Instagram και απάντησε: «Χρειαζόμουν επαρκώς ορατούς στόχους για να πυροβολήσω από τα 11 μέτρα. Είχα στη διάθεσή μου μόνο έναν κατάλογο Koller, ο οποίος ήταν αρκετά μεγάλος. Δεν έδωσα σημασία στο περιεχόμενο των φωτογραφιών. Δεν ήταν σωστό. Λυπάμαι ειλικρινά αν προσέβαλα κάποιον!»

Ο Koller είναι ένας γνωστός οίκος δημοπρασιών στη Ζυρίχη. Ο πίνακας που πυροβόλησε ο Ameti είναι η «Παναγία με το Παιδί και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ» του Tommaso del Mazzo. Ο πίνακας θα δημοπρατηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου και θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον 132.000 λίρες. Σε σχόλιό του στο blick.ch, η Αμέτι δήλωσε: «Ο πίνακας είναι πολύ ωραίος: «Αυτό ήταν απολύτως ανόητο εκ μέρους μου. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Λυπάμαι απίστευτα. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από αυτό».

Η 32χρονη Αμέτι γεννήθηκε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η οικογένειά της κατέφυγε στην Ελβετία από τον πόλεμο στη βαλκανική χερσόνησο το 1995. Το 2018, η Αμέτι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με πτυχίο νομικής. Το 2020 έγινε μέλος της ηγεσίας του κεντροαριστερού κόμματος των Πράσινων Φιλελευθέρων στο καντόνι της Ζυρίχης. Απέκτησε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε ολόκληρη την Ελβετία μέσω της εκλογής της στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης Libero.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό