18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελαφρά άνοδος στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αριθμός των Αμερικανών εργαζομένων που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά ανήλθε σε 332.000 την περασμένη εβδομάδα από το χαμηλό πανδημίας, ένα σημάδι ότι οι αυξανόμενες μολύνσεις από την COVID-19 θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την οικονομία.

Οι αριθμοί αυξάνονται από 312.000 την προηγούμενη εβδομάδα – ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που η πανδημία χτύπησε την οικονομία τον Μάρτιο του 2020.

Απώλειες θέσεων εργασίας στη Λουιζιάνα μετά τον Άιντα

Οι αιτήσεις ανέργων αυξήθηκαν 4.000 στη Λουιζιάνα, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τυφώνας Άιντα έχει οδηγήσει σε εκτεταμένες απώλειες θέσεων εργασίας σε αυτήν την πολιτεία. Ο Άιντα πιθανότατα θα επηρεάσει την ανάπτυξη της οικονομίας στο τρέχον τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αν και οι προσπάθειες επισκευών και ανοικοδόμησης αναμένεται να ανακτήσουν αυτές τις απώλειες τους επόμενους μήνες.

Τα διυλιστήρια πετρελαίου έκλεισαν στη Λουιζιάνα και τον Μισισιπή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα ερισσότερα από 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αντιθέτως, οι αιτήσεις για βοήθεια ανέργων μειώθηκαν ελαφρώς στο Μισισιπή.

Μείωση των προσλήψεων

Η αγορά εργασίας και η ευρύτερη οικονομία επιβραδύνθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, που τροφοδοτήθηκε από την υπερ-μεταδοτική παραλλαγή Delta, η οποία έχει αποθαρρύνει πολλούς Αμερικανούς να ταξιδεύουν, να μένουν σε ξενοδοχεία και να τρώνε έξω. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι εργοδότες επιβράδυναν τις προσλήψεις τον Αύγουστο αφού είχαν προσθέσει περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο.

Οι προσλήψεις τον Αύγουστο έπεσαν κατακόρυφα σε βιομηχανίες που απαιτούν πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με το κοινό, κυρίως εστιατόρια, ξενοδοχεία και λιανεμπόριο. Ωστόσο, ορισμένες θέσεις εργασίας προστέθηκαν σε άλλους τομείς και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε πραγματικά στο 5,2% από 5,4%.

Η σταθερή πτώση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας συμπίπτει με τη μείωση της βοήθειας μέσω επιδομάτων για τους ανέργους Αμερικανούς. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν όλα τα επιδόματα ανεργίας με τη λήξη δύο ομοσπονδιακών προγραμμάτων που κάλυπταν εργάτες συναυλιών και άτομα που ήταν άνεργα για περισσότερο από έξι μήνες. Αυτά τα προγράμματα έκτακτης ανάγκης δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία έπληξε για πρώτη φορά την οικονομία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ, CBS

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό