20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελέγξτε εύκολα την αρτηριακή σας πίεση και το ηλεκτροκαρδιόγράφημά σας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung μπορεί να ξεχωρίζει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και για την ποιότητα κατασκευής των smartphones και smartwatches της, αλλά δεν ξεχνά και τον τομέα του software, με το νέο Samsung Health Monitor app να παρέχει δυνατότητα μέτρησης αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Με το Samsung Health Monitor app, το οποίο θα πρέπει οι χρήστες* να έχουν κατεβάσει από το Galaxy Store και εγκαταστήσει τόσο στο συμβατό Samsung Galaxy smartphone** που έχουν στην κατοχή τους, όσο και σε ένα από τα Galaxy Watch3 ή το Galaxy Watch Active2***, μπορούν πλέον να μετρούν τη αρτηριακή τους πίεση. Σημαντική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός πιεσόμετρου άνω βραχίονα έτσι ώστε να βαθμονομήσουμε το Galaxy Watch με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό του Samsung Health Monitor app είναι το ότι πλέον δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα καταγραφής ηλεκτροκαρδιογραφήματος, με τη συγκεκριμένη λειτουργία να αναλύει ηλεκτρονικά την δραστηριότητα της καρδιάς μέσω ενός αισθητήρα στο Galaxy Watch3 ή στο Galaxy Watch Active2, με τρόπο άμεσο.

Πιο συγκεκριμένα, για να μπορέσουμε να μετρήσουμε την αρτηριακή μας πίεση μέσω του Samsung Health Monitor app, θα πρέπει αρχικά να προχωρήσουμε στη βαθμονόμηση του συμβατού Galaxy Watch, ελέγχοντας ορισμένους παράγοντες που θα συμβάλλουν στη σωστή μέτρηση της πίεσής μας. Αυτοί περιλαμβάνουν το να μην έχουμε κάνει κάποια άσκηση, να μην έχουμε κάνει μπάνιο, να μην έχουμε καταναλώσει αλκοολ, καφέ και να μην έχουμε καπνίσει, για όσους είναι καπνίζοντες, σε διάστημα 30 λεπτών πριν τη μέτρηση.

Στη συνέχεια θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως ο καρπός και ο βραχίονάς μας είναι στεγνοί, ενώ θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο με ησυχία. Επιπλέον, θα πρέπει να καθόμαστε σε άνετη θέση, να είμαστε ήρεμοι, να μη μιλάμε και να μη κινούμε το βραχίονα κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Έτσι, τηρώντας τις προϋποθέσεις αυτές μπορούμε να τοποθετήσουμε την περιχειρίδα πίεσης αίματος στον άνω βραχίονα και να φορέσουμε το συμβατό Galaxy Watch στο άλλο χέρι, έχοντας μεριμνήσει να είναι καλά δεμένο στον καρπό μας, ενώ στη συνέχεια πρέπει να πατήσουμε στην εφαρμογή Samsung Health Monitor στο συμβατό Galaxy Smartphone μας και να πατήσουμε στην Αρτηριακή Πίεση.

Έπειτα, θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί στο πιεσόμετρο για να ξεκινήσει η καταγραφή της πίεσης και βεβαιωνόμαστε πως έχει εκκινήσει και η εφαρμογή για την αρτηριακή πίεση στο συμβατό Galaxy Watch. Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της αρτηριακής πίεσης, μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στα σχετικά πεδία στο smartphone και έτσι έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε την πρώτη μας μέτρηση, ενώ συστήνεται να πραγματοποιηθούν 3 μετρήσεις για πιο ακριβή αποτελέσματα.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η βαθμονόμηση του Galaxy Watch και πλέον μπορούμε να μετρήσουμε την πίεση μόνο μέσω της λειτουργίας “Αρτηριακή Πίεση”, με το πιεσόμετρο να μας είναι μόνο χρήσιμο για την επόμενη βαθμονόμηση που πρέπει να γίνει μετά το πέρας 28 ημερών από την αρχική. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής της αρτηριακής μας πίεσης σε καθημερινή βάση, όπου μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις σε κάθε μέτρηση αλλά και να κάνουμε εξαγωγή των δεδομένων μας σε αρχείο pdf και να το προωθήσουμε μέσω e-mail.

Μέσω του Samsung Health Μonitor app υπάρχει και η δυνατότητα καταγραφής ηλεκτροκαρδιογραφήματος****, με τη συγκεκριμένη λειτουργία να αναλύει ηλεκτρονικά την δραστηριότητα της καρδιάς μέσω ενός αισθητήρα στο Galaxy Watch3 ή στο Galaxy Watch Active2. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη σωστή καταγραφή του καρδιογραφήματος είναι το να μην έχουμε ασκηθεί 5 λεπτά πριν την καταγραφή και ο καρπός μας να είναι στεγνός και να έχουμε καλά δεμένο το Galaxy Watch σε αυτόν. Στη συνέχεια θα πρέπει απλά να ανοίξουμε την εφαρμογή Samsung Health Monitor, να καθίσουμε άνετα και δε θα πρέπει να κινούμαστε ή να μιλάμε, για να γίνει σωστά η καταγραφή.

Έπειτα, πρέπει να στηρίξουμε τον αγκώνα μας σε μια επίπεδη επιφάνεια και να αγγίξουμε ελαφρά με το δάχτυλο από το αντίθετο χέρι το πάνω κουμπί στο Samsung Galaxy Watch για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή του καρδιογραφήματος. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα μετρήσει τον καρδιακό παλμό και ρυθμό, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν είτε ως Ρυθμός Sinus (φυσιολογικός, κανονικός καρδιακός παλμός) ή ως AFib (όταν η καρδιά χτυπά ακανόνιστα).Τέλοςθα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχει και εδώ η δυνατότητα να κάνουμε εξαγωγή των αποτελεσμάτων σε pdf αρχείο, το οποίο μπορούμε να το προωθήσουμε ιδανικά στον προσωπικό μας ιατρό.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι λειτουργίες του Samsung Health Monitor app δεν αποσκοπούν στο να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους διάγνωσης ή θεραπείας και οι χρήστες να πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους.****

Σημειώσεις:*Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις μόνο σε ηλικίες 22 ετών και άνω.**Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.***Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα**** Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από τη Samsung Electronics

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό